1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. HEA UUDIS C-JAMI AUSTAJATELE! Suvi toob kuumad tšellistid taas kuulajate ette
HEA UUDIS C-JAMI AUSTAJATELE! Suvi toob kuumad tšellistid taas kuulajate ette

HEA UUDIS C-JAMI AUSTAJATELE! Suvi toob kuumad tšellistid taas kuulajate ette

C-Jam“Crazy Cellos Päikeseloojangu kontsert” ˗ nii nimetatakse tšellokvarteti C-Jami järjekordset suvetuuri, mis viib populaarsed muusikud 24 erinevasse paika kogu Eestis ja kahel korral antakse kontsert välismaal: 1. augustil Lätis Jurmala Horni aias; 5. augustil Soomes Helsingi Aleksandri teatris.

Tšellohelid äratavad heina- ja lõikuskuul ellu vanad mõisad, vabaõhulavad, kirikusaalid, terrassid, taluõued ja paljud teisedki kohad, mis on valmis muusikanautijaid vastu võtma.
Tšellodest võlutavad helid on muusika, mis võib südame tavapärast rütmi häirida ˗ nii tõsiselt rokivad neli tšellisti laval. Geniaalsed ja unustumatud meloodiad, hoogne ja aktiivne esitus ja loomulikult naudingut pakkuv vahetu humoorikas õhkkond teevad üritusest suve meeldejäävaima mälestuse.

Pärt Tarvas
Pärt Tarvas

“See tuur sai eelmisel aastal nii ilus ja tore, et tundus hea mõte seda ka sel suvel jätkata. Suvi on ju selline imeline aeg, kus inimesed saavad päevad otsa omi tegemisi teha ja siis päeva lõpetuseks endale ka kena kontserdi lubada. Ahvatlev ju, kas pole? Kena sume suveõhtu koos imekauni muusikaga …,” rääkis üks muusikutest Pärt Tarvas.

C-Jam on koos mänginud juba üle kümne aasta ning nende sõnul on pidev klassikalise ja poprokkmuusika ühendamine hoidnud neid värsketena. Veel pole õnneks maailmas leitud ka kohta, kus nende eripära ei pääseks löögile. Professionaalsus mitmes vallas on teinud neist koosseisu, kes järjekindlalt rikastavad ja avardavad inimeste muusikalist meelt.

“Oleme tuuritanud juba üle kümne aasta. Sellesse aega mahub ikka päris palju erinevaid projekte ja kontserte. Sel suvel teeme siis järjekordse Päikeseloojangu tuuri ja ka C-Jami lastelaagri Türil. See laager hakkab vist juba vaikselt festivali mõõtu saama. Ega muud eriti nagu ei jõuagi. Tuur on piisavalt pikk ja sinna kohe laager/festival otsa. Tuleb põnev ja seiklusrikas suvi, millest soovitame kõigil headel inimestel osa saada,” lisas Pärt Tarvas.

Tõnu Jõesaar
Tõnu Jõesaar

C-Jami koosseisus musitseerivad Pärt Tarvas, Margus Uus ja Levi-Danel Mägila ootavad oma kontsertidele avatud meelega toredaid inimesi igas vanuses, et koos meeldivalt õhtuid veeta. Tõnu on tänavuses koosseisus uus, asendades Andreas Lendi.

Kontsertidele oodatakse kõiki, kes on juba aastaid nende etteasteid nautinud ja ka loomulikult uusi elamuste otsijaid, sest kõlama hakkavad lisaks paljudele tuntud hittidele ka uhiuued muljetavaldavad teosed bändi üha suurenevast varasalvest. Ees ootab ikka see, et kõike peab oma silmaga nägema ja oma kõrvaga kuulama. Kava tuleb kirev valik maailma muusikaliteratuuri paremikust alates AC/DC`st kuni Muse`ini välja.

“Eks me proovime ikka alati millegi uuega üllatada. Lugusid teeme ju pidevalt juurde ja selle taha asi ei jää. Koosseisus on meil nagu ikka neli tšellot ja selles mõttes pole midagi muutunud. Otsustasime, et sel suvel me külalisi ei kaasa ja esinemiskohtade info saab igaüks kätte näiteks Piletilevi lehelt sest piletid on juba müügil. Kindlasti mängime lugusid ka sügisel toimunud Hiina tuurilt, mille loogiline jätk see nüüd siis on,” seletas Pärt Tarvas.

Tartu Kontsertkorralduse esindaja Vello Tellissaar ütles, et C-Jami kontserdid on enneolematult populaarsed, näiteks möödunud aastal Padisel toimunud kontserdil oli probleeme kuulajate mahutamisega. Tänavu on Päikeseloojangu kontserttuur juba rahvusvaheline, sest esinetakse ka Jurmalas ja Helsingis. Piletid on 30. aprillini eelmüügist ostes 10% odavamad, makstes hetkel 13.50 eurot. Nende ostmisega on mõtet kiirustada, sest lisaks soodushinnale kindlustate endale aegsasti koha parimal suvekontserdil. Pileteid saab lisaks Piletilevile ka Piletimaailmast.

C-Jami esinemiskohad:

07. juulil kell 22 Tallinna Botaanikaaed
10. juulil kell 22 Pärnu Steineri aed (Maarja-Magdaleena Gild)
11. juulil kell 22 Viinistu Kunstimuuseumi õu
13. juulil kell 22 Vihula mõisa suvelava
14. juulil kell 22 Padise klooster
15. juulil kell 22 Rõuge Ööbikuoru Villa õu
16. juulil kell 22 Tartu Hansa Hoov
17.juulil kell 22 Halliste Püha Anna kirik
19.juulil kell 22 Urvaste Püha Urbanuse kirik
20. juulil kell 22 Avinurme kirik
21. juulil kell 22 Põltsamaa kirik
22. juulil kell 22 Käsmu Meremuuseumi õu
23. juulil kell 20 Tallinn Restorani Al Bastione’i suveaed. Pilet ei garanteeri istekohta lauas, broneeringu saab teha telefonil: 666 0005. Uksed avatakse kell 18.30
24. juulil kell 22 Lohusalu sadam
25. juulil kell 22 Pärnu Steineri aed (Maarja-Magdaleena Gild)
26. juulil kell 22 Kuressaare Arensburgi Päikese terrass. Pilet tagab istekoha, kuid mitte lauas. Laua saab broneerida telfonil: 452 4707
27. juulil kell 22 Muhu Nautse, Mihkli talu õu
28. juulil kell 22 Häädemeeste kirik
29. juulil kell 22 Haapsalu Kuursaal. Pilet tagab istekoha, kuid mitte lauas. Laua saab broneerida telefonil 5646 2466
30. juulil kell 22 Hiiumaa Orjaku sadama lava
31. juulil kell 22 Rapla kirik
01. augustil kell 22 Jurmala Horni aed, kontsert on TASUTA
02. augustil kell 22 Tartumaa Pärnaõie taluõu. Uksed avatakse kell 20.30
04. augustil kell 22 Saku mõis
05. augustil kell 19 Helsinki Aleksandri Teater (Boulevardi 23)

Jüri Kukk 

Head Uudised GoodNews