1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HEA UUDIS! Eesti loomakaitsjad said üle-euroopalise ühenduse liikmeks
HEA UUDIS! Eesti loomakaitsjad said üle-euroopalise ühenduse liikmeks

HEA UUDIS! Eesti loomakaitsjad said üle-euroopalise ühenduse liikmeks

Eesti loomakaitsjad said üle-euroopalise ühenduse liikmeks10.märtsil sai Varjupaikade MTÜ-st EU Dog and Cat Alliance’i liige, mis võimaldab senisest laiemalt seista koerte ja kasside heaolu eest, täiendada loomakaitseseadusi Euroopa Liidu tasandil ning kiirendada seeläbi loomakaitse valdkonna arengut ka Eestis.

EU Dog and Cat Alliance loodi 2014. aastal ühendamaks koeri ja kasse kaitsvaid organisatsioone üle Euroopa, et ühise lobitöö tulemusena seista koerte ja kasside heaolu parandamise eest, sealhulgas parandada koeri ja kasse kaitsvaid seadusi ning loomade pidamise nõudeid.

Esimese viie aasta eesmärgiks on liit võtnud lahendada probleemid kolmes valdkonnas: 1) lemmikloomade aretus kommertseesmärkidel, kus loomade heaolu on jäetud tahaplaanile; 2) lemmikloomade transport kolmandatesse riikidesse, kus puuduvad ühtsed nõuded; 3) veterinaarravimid ja sööt, eesmärgiga parandada kvaliteetsete ja ohutute ravimite ning sööda kättesaadavust.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi ootused on kõrged: „Eelkõige loodame olukorra paranemist valdkondades, mis Eestiski valupunktideks ja meie organisatsioonile südamelähedased, nagu kiipimine ja registreerimine, mis Eestis ei ole kõikides omavalitsustes kohustuslik, kuid peaks olema iga lemmiklooma sünnipärane õigus, samuti teevad meile muret liiga ebamäärased ja mitmeti tõlgendatavad loomakaitseseadused lemmikloomade heaolu tagamiseks. Olles üle-Euroopalise organisatsiooni liikmeks, saame ka meie teha konkreetseid ettepanekuid olukorra parandamiseks”.

EU Dog and Cat Alliance on esindatud Brüsselis tegutseva sekretariaadiga eesotsas Euroopa poliitika nõunikuga. Liitu kuulub 44 liiget ning liidu tegevuse ja eesmärkidega saab lähemalt tutvuda veebilehel: www.dogandcatwelfare.eu.

Head Uudised GoodNews