1. Avaleht
  2. GoodNews raadios
  3. Head uudised paitasid taas kõrvu Kuma raadio eetris
Head uudised paitasid taas kõrvu Kuma raadio eetris

Head uudised paitasid taas kõrvu Kuma raadio eetris

Neljapäeval alustas heade uudiste portaal GoodNews taas positiivsuse üleslaadimist ja need kõlasid ning kõlavad ka edaspidi hea koostööpartneri, paljulubava 21. eluaasta künnise ületanud, Kuma Raadio eetris. Reporter ja tulesäde Monika Kuzmina läbis teekonna Ameerika presidendi Barack Obama visiidist elevil Tallinnast Järvamaa pealinna veidi rohkem kui tunniga, kuid enne veel tuli tal saada killukesi suurest sündmusest. Nii ei olnud hommikul võimalik mõnda aega kodust väljuda, kuid see-eest toodi Monikale otse koju külaliskutse maailma mõjukaima presidendi visiidiüritustele.

“Kui teist saab teie kodus külaline, siis see tähendab, et Obama on lähedal,” resümeerib heade uudiste ankur, kelle arvates oli visiit ilusasti korraldatud. “Kuna mu lapsel on ka üks selline rohelise laseriga mänguasi, siis palusin selle mõneks ajaks kõrvale heita, sest mine sa tea, äkki korraldame midagi, mis ei ole sobilik!” räägib ta lõbusasti lokaalsetest turvameetmetest.

GoodNews-logoKuma Raadio sünnipäev on kohale meelitanud meeletult rahvast ja GoodNews küsib inimestelt, mis on olnud parim uudis nende elus. Intervjueeritavad on pisut segaduses, sest raadio sünnipäeval satuvad nad ühtäkki kaameramehe sihikule. Esimese “ohvrina” räägib mikrofoni Paide linnapea Priit Värk, keda igat positiivset inimest rõõmuga intervjueeriv Monika peab energiliseks ja ägedaks linnapeaks ning kes on muide ka mitmekordne Järva meister males. Küsimusele, milline oli tema elu rõõmsaim uudis, järgneb mõtlik vastus: “See, kui sai ülikool lõpetatud – kergendustunne, et õppimisega on mingiks ajaks ühel pool ja saab täiskasvanute maailma astuda.” Pisematest rõõmudest nimetab tavaliselt töösse mattunud Priit Värk veel nädalavahetusi, mil saab igapäevatööst puhata, telerit vaadata ja sporti teha. Paide inimeste suurim rõõm sel aastal oli linnapea arvates arvamusfestival, mis tõi linna rahvast täis, tekitas melu ja pakkus meeldivat seltskonda.

Järva maavanem Tiina Oraste rõõmustab kõige rohkem kutse üle kohtumisele president Obamaga, mis oli juba hommikul tema postkasti potsatanud. Igapäevaelus tunneb ta ennast hästi siis, kui inimestel elus kõik sujub ja nende silmad vestluse ajal säravad. Maavanema kaaslane, energiline parimates aastates daam, lisab: “Iga päev toob väikesi rõõme, eriti kui lastelastel läheb hästi!” Intervjueeritavatele lähevad korda lihtsad väikesed asjad, mis meie ümber ja meiega toimuvad. “Väikestes asjades peituvad suured rõõmud,” nendib Monika.

Rahvamassis kohatud vana tsiklihunt, mitte sedavõrd ea poolest, kuivõrd hobiga tegelemises, peab rõõmustavamaks uudiseks oma poja sündi, igapäevaselt aga rõõmu lastelaste saavutustest. “Lapse esimesed sõnad, nägemine, kuidas ta kasvab, lastelaste külaskäik ja videod nende kasvamisest,” loetleb ta ilusaid hetki. Tema puhul on rõõmuindikaatoriks käeseljal kerkiv karv, mida ta kohe ka lõbusalt demonstreerib. Mehe elutõde peitub arvamuses, et lihtne elu on veel lihtsam, kui on piisavalt raha, et normaalselt elada. Jutu lõpetuseks lööb tsiklimees GoodNewsi reporteriga käed kokku ja jätab hüvasti neile omasel moel rusikaid kokku tonksates.

Monikast neli korda nooremale Andrile meeldib mängida ja mitte üksi, vaid kindlasti koos sõpradega, sest nemad aitavad alati. Monika küsitud soov Eestimaa rahvale on väikemehel suur. “Tahan, et inimesed ei viskaks prahti maha,” teatab ta ajakirjanikule patsi lüües.

Saates on veel jutuks Järva Teatajas ilmunud pereteemalised fotod, kus iga pilt jutustab oma loo. Fotograaf Dmitri Kotjuh ütleb, et tegu on lausa hindamatute piltidega, millest peegeldub puhas siiras õnn ja lähedus. Kaamera ette on jäänud ka üks pere, kellele vaesus pole tundmatu asi.

Kuma sünnipäeva juurde tagasi tulles räägib saatejuht Mati Palmet Skywhite koertekoolist, mis tõi kohale viie sõbraliku koeratõu esindajad, teiste hulgas ilusad ja erakordselt lastelembesed valged hundid, ning oma oskusi näitasid päästekoerad. Mati Palmet tabab ära, et koertekari haugub rütmis, sest neil on rütmiline kuulmine. Valge hundikoer ongi aretatud peresõbralikuks majavalvuriks ja lemmikuks ning päästekoerte show näitab, et koer peab intellektuaalselt inimesest üle olema – see on uudne info, mida Mati kuulajateni toob. “Üks kõik kuidas, aga ma kraabin selle 1000 eurot kokku ja ma pean selle koera endale saama!” on üks Paide inimene valget karva koerast ülimas vaimustuses. Selliste võluvate peresõprade kohta saab teavet veebiaadressil skywhite.eu

Monika Kuzmina tutvustab ka 13-aastast noormeest, kel nimeks Jaagup Tuisk ja kes on võluva reporteri lausa lummanud. Igatahes lükkab suurepärase iseloomuga, töökas ja andekas laulja ning filmilooja Jaagup igati ümber arvamuse nagu oleks noorus hukas ning ta on eeskujuks kõigile noortele, kes kahtlevad, kas nii noor inimene võib karmis maailmas läbi lüüa. Noormees on teinud filmi oma vennast, kellel on tervisemurede tõttu elus hakkamasaamisega raskusi ning koos oma meeskonnaga väntavad nad uudset õudusfilmi “Doomino”. Et Jaagupile tuult tiibadesse lisada, saab teda toetada Hooandjas – tegu on erinevaid projekte toetava keskkonnaga aadressil www.hooandja.ee. Muide, Jaagupi pürgimused jõuavad lugejateni ka Terviselehe ridadel.

Tänasest leiab selle põneva raadiosaate portaali GoodNews kodulehelt ning hooaja esimese saate kordust saab kuulata Kuma raadios pühapäeval kell 15. Saade on sel hooajal eetris igal neljapäeval kell 11.30. Head kuulamist ja ikka häid uudiseid!

KUULA SAADET!

GoodNews Kuma raadios 04.september 2014Monika Kuzmina

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews