1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. “HEAD VÄLJAVAATED” – Rahvusraamatukogus avatakse noorte sakslastest fotograafide näitus
“HEAD VÄLJAVAATED” – Rahvusraamatukogus avatakse noorte sakslastest fotograafide näitus

“HEAD VÄLJAVAATED” – Rahvusraamatukogus avatakse noorte sakslastest fotograafide näitus

Head väljavaatedSurm ja kadumine. Tavad ja päritolu. Üksindus ja lootusetus. Noored saksa fotograafid käsitlevad näitusel „gute aussichten – uus saksa fotograafia 2014/2015“ eksistentsiaalseid küsimusi.

1.–22. maini eksponeerib Goethe Instituut Rahvusraamatukogus 6. korruse galeriis saksa fotograafide uue põlvkonna töid.

Näituse avavad 30. aprillil kell 16 Goethe Instituudi juhataja dr Eva Marquardt ja Eesti Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo, avamisel viibivad konkursi „gute aussichten“ algatajad ja näituse kuraatorid Josefine Raab ja Stefan Becht.

„gute aussichten“ (tõlkes hea vaade / head väljavaated) on tunnustatumaid noorte fotograafide konkursse Saksamaal. Josefine Raab ja Stefan Becht algatasid võistluse 2004. aastal erahuvist, kuid praeguseks on sellest saanud suurim hüppelaud. „gute aussichten“ on esitlenud Saksamaa kõrgkoolide lõputöid nii Hamburgi Deichtorhallenis kui ka Brüsselis ja Rabatis ning nüüd on nad Tallinnas.

„Kaheksa väljavalitud tööd keskenduvad küsimustele: suremise igapäevasus ja see, mis jääb või kaob jäljetult, kui inimene meie hulgast lahkub. Ühest küljest inimeste seotus tavadega ja teisalt teadmine, et inimesed on lääne ühiskonna üleküllusest kasutusse võtnud igapäevased tarbeasjad ja abivahendid,“ ütles konkursi üks initsiaatoritest Stefan Becht.

„Fotograafid esitavad oma töödega meile väljakutse. Nad ei ole rahul lihtsate piltidega, vaid otsivad vihjeid, süüdistusi ja nüansse, toovad välja jäljed, mida elu meile jätab, näitavad, kuidas meil läheb. Meie eesmärk on luua side noorte, suures osas veel tundmatute kunstnike ja kõigi nende vahel, keda vaimustab fotograafia.“

Näitus on osa Saksa Kevad 2015 programmist ja selle korraldab Goethe Instituut koostöös Eesti Rahvusraamatukoguga.

Head Uudised GoodNews