1. Avaleht
  2. GoodNews raadios
  3. Heade uudiste saade räägib CityJungle elamusgolfist
Heade uudiste saade räägib CityJungle elamusgolfist

Heade uudiste saade räägib CityJungle elamusgolfist

Neljapäevases Kuma raadio ja portaali GoodNews ühissaates on jällegi koos suurem seltskond, lisaks saatejuhtidele Mati Palmetile ja Monika Kuzminale on kohal ka praktikant Joanna ning külalisestaatuses on uudse elamusgolfi CityJungle pakkuja Taavo Talvoja.

Alustuseks küsib Mati püstiseisvalt Monikalt, et kas selle põhjuseks on au sees olevad vanad kombed ehk vitsasaamine, kuid hea tüdruk Monika teadupärast vitsa ei saa, vaid tahab, et energia temas voolaks. Pealegi on tal käsil raadioreklaamide lugemine ja särtsakas saatejuht proovib igal võimalusel teha lahedat häält, mis püstijalu on eriti kerge.

Esimene uudis on see, et Monika on tulnud autovahatamiselt ning sugugi mitte toplessvariandis, nagu Mati eeldab – tegu on saatega “Rooli võim”, mille eestvedaja Robert Rool tahtis teada, kas GoodNewsi naised saavad neljarattalise vahatamisega hakkama. “Oi-oi-oi, kui ilus auto sai,” märgib valges mittetoplessriietuses tööd teinud Monika, kes lõpetas töö Roberti kallistamisega. Sõbraliku kallistamisega.

Mati räägib, et tema auto käib kaks korda aastas lihtvälipesus ja Monika kutsub laupäeval vaatama saadet “Rooli võim”, kus kaks naist saavad ühe auto vahatamisega hakkama veerand tunniga.

Heade uudiste saade räägib CityJungle elamusgolfist

Monika tutvustab nüüd Taavot, kes on Eestisse toonud niinimetatud elamusgolfi ja seda saab nautida Tallinnas Vabaduse väljakul, maa-alusel äripinnal, kus varem tegutses koguni ka AHHAA keskus.

“Elamusgolf on minigolfi baasil, 15 rada, automaatsed liikumisandurid, video- ja visuaalsed efektid, UV-valgus,” – need on märksõnad, millega Taavo seda erilist mängu esmalt kirjeldab. “Kui tavaline golf asendada millegi kirkamaga, on see elamusgolf,” resümeerib Mati. Taavo lisab, et rajad on keerukamad ja raskemad ning tabav löök toob premeerimise ning lõpetab samas kirjeldamise, väites, et kõike peab ise nägema.

Taavo jutu järgi sobib elamusgolf vanuses 7-107 aastat, kepid ja pallid on samad, mis minigolfis, aga pallid helendavad ning mängima on oodatud kõik nooruslikud inimesed. Monika täpsustab, et ka tema käis seal kogu perega mängimas, sai hakkama ja elamuse ka, iga rada on tema sõnul erinev ja lisaks kogemustele-oskustele on vaja ka omajagu õnne. Lisaks on seal võimalik midagi näksida ja limpsida.

Taavo lisab, et kehtib ikka sama reegel, et kes läbib väiksema löögiarvuga raja, see saab auhinnatud, kusjuures raja peale on ette nähtud kümme lööki ning Monika tahab teada, kust tuli golfimängukoha džunglistiil õudustubade, indiaanlaste ja muu taolisega.

Taavo sõnul on sellised elamusgolfikeskused ka Soomes, kuid Põhja-Ameerikas on see meelelahutus veel eriti popp. “Meie rajad ja sisekujundus on enda loodud,” räägib ta. Tõsised golfimängijad suhtuvad tema jutu järgi elamusgolfi algul üleolevalt, kuid on siiski sunnitud lõpuks tunnistama, et asi on seda väärt. Mati uuribki, et kas varasem golfikogemus midagi tähendab. “Ikka, ja õnne peab ka olema,” toob Taavo vedamise mängu.

Edasi läheb jutt muusikale ning saatejuht Mati räägib ansamblist A.K.G ehk A.inult K.aks G.ranaati, mille märksõnaks on “kaheksaraudnemerejalaväerahvusromantilinetankitõrjeraskepunk”. Pärast seda, kui keeleteadlane Urmas Sutrop leidis nende tegevuses natsismijälgi ja tõstis nad esile, on suhteliselt nähtamatu bändi esinemisgraafik pungil täis. Saatejuhi sõnul tehti see grupp ühe bändimehe sünnipäevaks, nende Paide Rocki kontserdilt on palutud lahkuda kõigil, kes on Eesti iseseisvuse vastu, seega pole neid kuulama asja neil, kes Eesti NSV on hinges, poisid teevad laval koledaid asju, kuid on samas lihtsad töömehed ning neid saab näha Paides 25. aprillil Jüriöö pidustustel.

Monika nendib, et ta suhtub natsi- ja teistesse küttimistesse tagasihoidlikult juhul, kui see kütitatavatelt vihmana maha jookseb, kuid posiivitar vastustab mistahes nõrgemate vaimset küttimist. Poolelt saatelt kõlab bändi lugu “Ela hästi mu kodumaa”, mis on saami hümnist mõjutatud lugu.

Heade uudiste saade räägib CityJungle elamusgolfist

Järgmiseks teemaks on GoodNewsi head uudised. Mati leiab uudise, mille kohaselt valivad eestlased teleri pildi kvaliteedi järgi ja ajab selle segi looga, et iga loom väärib turvalist elu ning sellest sünnivad imelikud tulemid. Jutt käib viimase puhul siiski lemmikloomade kiibistamisest, mida Varjupaikade MTÜ teeb tasuta. Kuivõrd Mati ei saa sõnumile kohe pihta, selgitab naissaatejuht: “Kui peres elav loom läheb kaotsi, siis kiibistatud looma leidmisel saab varjupaik omaniku teada.”

Monika tutvustab ka positiivselt säravate energiliste inspireerivate omadustega inimeste intervjuude sarja, millest üks räägib noorest naisest traktoriroolis, kelleks on Pille-Riin Reinaus. Saatejuhile meeldib määratlus, et on tüdrukuid, kes mängivad meelsamini traktoritega kui kunstküüntega ja Matile meenuvad Paša Angelina moodi kiirelt päevanormi täitvad naistraktoristid ning ka mällu sööbinud ütlus kangelaslike naiste kohta “Sukavarda keerutajast kraananokakiigutajaks”.

Nüüd saab sõna praktikant Joanna, kes on teinud intervjuu armastatud muusiku Artjom Savitskiga. Monikal on meeles lause alati naeratavalt Artjomilt, et too unistas väiksena vilkuriga auto juhtimisest ja seda kiiresti sõites. Joanna nimetab Artjomi vastuseid armsateks ja kirglikeks, toob välja tema endise unistuse saada koorisolistiks ning mõtte, et kui lauljal peaks kunagi hääl kaduma, siis muusikat kirjutada saab ta ikkagi.

Kuivõrd saatejuht Mati tahab teada, kas lauljad ja muud kuulsused elamusgolfi mängivad, naaseb jutt selle ala juurde. Taavo sõnul on popid nende sünnipäevapaketid. “Me kõik peame saama puhata, ka prožektorivalgusest,” arvab ta. Kuivõrd Mati võtab minigolfi kokku lausega: “Mis asi see oli, millega ma tegelesin?”, siis lubab Monika ta Tallinnasse sattumisel elamusgolfikeskusesse tirida ja kolleeg nendib, et ongi veel üks põhjus pealinnas ettevaatlik olla.

GoodNewsi eestvedaja toob välja loo Pärnu hotellist Strand, mille minigolfiruumid on erilise kujundusega ja Mati uurib Taavolt, kas lapsed muutuvad elamusgolfiga sünnipäeva tähistades ülemeelikuks ning kas nad seejärel ka õuduste tuppa kinni pannakse. Taavo ütleb, et lapsed löövad palli kõrgema kaarega ning ta kirjeldab hirmutoa õudusefekte kui midagi, mille peale ehmuvad ka lapsevanemad ja mitte vähem kui nende võsukesed. Tema sõnul peab elamusgolf pakkuma põnevust ka visuaalselt.

Ajakirjanik Monika tahab veel teada, kuidas elamusgolfi pakkujad said linnavalitsuselt sellise hea paiga kesklinnas ja Taavo selgitab, et linn otsiski äripinnale rentijat, kes pakuks kogu perele midagi meelelahutuseks ning nemad saavad sellega edukalt hakkama.

Monika heakskiidu leiavad veel GoodNewsi intervjuud C-Jami tšellomängijate Pärt Tarvase ja Margus Uusiga. Pärt on selles öelnud: “Küll oli hää, et pilli meie laulatusel kaasas ei olnud, sest see oleks kindlasti vastu vaielnud seal kohas, kus esitatakse küsimus ­ ega keegi selle liidu vastu ei ole“. Tulemas on lood veel kahest tšellistist. Lisaks meeldib Monikale ka lugu siirast ja avatud fotograafist Riina Vaikmaast, kes on alati lisaks tekstile vaadanud ka seda, mida räägivad pildid. Kolmas tore lugu räägib Olümpia hotellis hambakliinikut pidavast Maie Matšenasest, kes on Monikale olnud eeskujuks nii inimese kui ettevõtjana ja kes on öelnud, et hommikul ärgates on ta õnnelik teadmisest, et lähedastega on kõik hästi.

Mati tähelepanu köidab uudis kollase kassi suvekoolist ja Monika selgitab, et Vanemuise teater ootab noori inimesi suvekooli, et 10 tunni jooksul valmis teha ooperilavastus. See valmib Vanemuise ooperisolistide Rasmus Kulli ja Reigo Tamme käe all ning Mati on lavastajatega juba tuttav. “Lõpuks kohtuvad kõik heade uudiste portaalis!” rõõmustab Monika.

Mõlemad saatejuhid teevad hea uudise avalduse. Mati kutsub kõiki Padise-Paide rattaretkele, kust saab positiivse sõnumi kasvõi seeläbi, kui retkelised jõuavad Paidesse pärale ja on seejuures elus. Monika kutsub kõiki tegema kõike uut – tema on seda juba aasta teinud ja see on muutnud positiivitari elu veelgi paremaks. Monika arvamuse peale, et me oleme tahtmise korral kõigeks võimelised, mängib tema kolleeg läbi stsenaariumi: “Te olete kõik võimelised hüppama tagurpidisaltot! Läks! Aiii! Vabandust!” Seega saade ka lõpeb.

Kogu see eelpool loetud uudistekokteil on kuuldav neljapäeval kell 11.20 Kuma raadio eetris ning kordusena pühapäeval kell 15. Seni aga mängige elamusgolfi, saage elamusi, olge positiivsed, veetke aeg raadio ja portaali seltsis ning olge alati heade uudiste ootel!

KUULA SAADET!

GoodNews Kuma raadios 16.aprill 2015Uudse elamusgolfi CityJungle pakkuja Taavo Talvoja

GoodNews Top20

HEAD UUDISED SÕIDUTAB KUULAJATENI SAKSA TAKSO!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews