1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HEAKORRAKUU! Heakorrakuu tunnuslause on „Lööme linna läikima“
HEAKORRAKUU! Heakorrakuu tunnuslause on „Lööme linna läikima“

HEAKORRAKUU! Heakorrakuu tunnuslause on „Lööme linna läikima“

Foto: Tallinn
Foto: Tallinn

Sellel aastal korraldatakse Tallinnas 25. korda heakorrakuud, mis algab 15 aprillil ning kestab 15. maini. 15. aprillil algusega kell 11 toimuvad Tallinna Keskkonnaameti talgud Hiiu-Rahu kalmistul, kus korrastatakse kalmistu territoorium.

18. aprillil algusega kell 13 toimub Tallinna Kommunaalameti korraldatud iga-aastane tänavapesuaktsioon Rannamäe teel.

Heakorrakuu avatalgud toimuvad 23. aprillil algusega kell 11.00 Stroomi rannas. Sellel aastal toimuvad talgud koostöös Helsingi, Turu ja Peterburi linnaga, kes korraldavad koristustalgud samal päeval. Nelja linna vahel luuakse Skype vahendusel videosild, mille kaudu linnade esindajad jagavad tervitusi ja kuulutavad talgud avatuks.

Avatalgutel korrastatakse Stroomi ranna äärsed alad, talgulistele pakutakse kehakinnitust, Põhja-Tallinna Valitsus tänab loosiga osavõtjaid ning võimalik on nautida meeleolukat muusikat ansambel Justament esitluses. Avatalgutel on huvilistel võimalus näha ja ka ise kaasa lüüa prügist kunsti tegemisel, mis pildistatakse üles ning saadetakse rändnäitusele.

Kuu jooksul toimub kõikides linnaosades erinevaid heakorraüritusi, mida korraldavad linnaosavalitsused koostöös mittetulundusühingute, korteriühistute jt-ga. 23.04 toimuvad ohtlike jäätmete kogumisringid Põhja-Tallinna ja Mustamäe linnaosas; 24.04 Lasnamäe ja Pirita linnaosas; 30.04 Kristiine ja Haabersti linnaosas; 01.05 Kesklinna ja Nõmme linnaosas. Heakorrakuu lõpuüritus toimub 14. mail Tornide väljakul koos Kesklinna kevadlaadaga.

Heakorrakuul anti välja „Heakorra ABC”, mis koondab infot linna mängu- ja koerteväljakute ning kalmistute kasutamise reeglite kohta; mitmesugust kinnistuomanikule vajalikku infot; samuti ülevaate jäätmete sortimise, neist vabanemise ning linnas elavate ja linna sattuvate lindude-loomade kohta; teavet, kuhu pöörduda linna heakorda puudutavates küsimustes. Heakorra ABC-d on kõigile tasuta kättesaadavad linnaosavalitsustes, Tallinna Keskkonnaametis ning Tallinna Linnavalitsuse infosaalis.

Heakorrakuu kampaaniat koordineerib Tallinna Keskkonnaamet. Tallinnas hakati ametlikult korraldama kevadisi heakorrakuid 1991. aastal. Heakorrakuu tunnuslause on „Lööme linna läikima“.

Head Uudised GoodNews