1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Heakorrakuul osales pealinnas talgutel üle 6000 vabatahtliku
Heakorrakuul osales pealinnas talgutel üle 6000 vabatahtliku

Heakorrakuul osales pealinnas talgutel üle 6000 vabatahtliku

Lasnamäe mitmekülgne ja mahukas heakorrakuu kampaania läinud aastal Foto allikas: pealinn.ee
Lasnamäe mitmekülgne ja mahukas heakorrakuu kampaania läinud aastal
Foto allikas: pealinn.ee

Tänavuse 24. heakorrakuu lõpetamine toimub Tallinna päeval 15. mail renoveeritud Politseiaias, kus käivitatakse uudne veeinstallatsioon ja tunnustataks parimaid talgulisi. Kuu jooksul toimus pealinnas ligi 140 talgut, kus osales üle 6000 vabatahtliku.

Heakorrakuu lõpuüritus algab Politseiaias reedel, 15. mail, kell 14:45 brassansambli Brassical esinemisega Kreutzwaldi tänava poolsel alal.  Kell 15:00 algab ürituse pidulik osa, mille käigus käivitatakse täies mahus purskkaevud. Omapärane veeinstallatsioon on projekteeritud pargi roheala vaatemängulise dominandina ja selle tööd juhib arvuti. Purskkaevude avamisele järgneb iga linnaosa parimate talguliste tunnustamine.

Pargiteede uuendamisel on sisemistest käiguteedest moodustatud 500 meetri pikkune jooksurada, mida saavad aastaringselt kasutada nii tervisesportlased kui ümbritsevate koolide õpilased. Kell 15:40 katsetavad jooksurada esimesena Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumi koolinoored. 4. ja 5. klassi 20 õpilast teevad uuel rajal kaks teatejooksu. Pärast seda toimub Triin Niitoja ja John4 kontsert.

Tegevust jätkub ka Politseiaia teistel aladel, mis said uuenduskuuri. Mänguväljakutel vahetati välja amortiseerunud ning vananenud atraktsioonid uute vastu, mis muudavad mänguala paeluvamaks ja võimalusterohkemaks. Lastel on hea võimalust uuendatud mänguväljaku atraktsioonidega tutvuda ja neid katsetada.

Alates kella 16:00 algab programm koerte jalutusväljakul.  MTÜ Abikoerte keskuse esindajad näitavad, kuidas aitab neljajalgne sõber pimedal inimesel orienteeruda. Soovijaile tehakse nn „pime treening“ abikoeraga. Chihuahua  Sõprade liidu liikmed ning koeraspordiklubi Koerus näitavad oma neljajalgsete sõprade oskusi ja seda, kuidas võiks koerte jalutusväljakut kõige paremini kasutada.

Kell 16:00 algab Politseiaia rampidel tõuksivõistlus.  Võistlusele on oodatud kõik huvilised ning osalejatele vanuselist piirangut ei ole. Ainus kriteerium osalemiseks on, et võistleja peab kandma kiivrit. Võistlus toimub kahes erinevas kategoorias (professionaalid ja amatöörid) ja mõlemas jagatakse auhindu esikolmikule ning antakse välja ka eriauhinnad. Registreerimine toimub kohapeal alates kell 15:15 Tallinna Spordi- ja Noorsooameti telgis.

Politseiaia renoveerimisel teostati hoolduslõikus puudele ja madalhaljastusena istutati parki eelkasvatatud dekoratiivpuud ning erinevad põõsasvormid. Paigaldati uus pargimööbel ning eksterjööriga sobivad piirdeaiad. Tööd teostas Lemminkäinen Eesti AS. Politseiaia pargi rekonstrueerimise projekti koostamine toimus omavahelises koostöös Tallinna linna ja Olympic Entertainment Group AS vahel, kes tellis projekti koostamise M. Pressi Arhitektuuribüroo OÜ-lt.

Head Uudised GoodNews