1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Hiina uusaasta saabumist tähistatakse Lauluväljakul
Hiina uusaasta saabumist tähistatakse Lauluväljakul

Hiina uusaasta saabumist tähistatakse Lauluväljakul

Foto: Tallinna Lauluväljak
Foto: Tallinna Lauluväljak

1. veebruaril tähistatakse Tallinna lauluväljakul meeleolukalt Hiina uusaasta saabumist.

Sel aastal on Hiina uusaasta tähistamisel üht-teist uut – üritus on viinud Kadrioru pargist lauluväljakule, et mahutada kõik üritusele tulijad ning tagada neile paremad tingimused, seda nii parkimiseks kui ka kontserdi ja ilutulestiku vaatamiseks.

Üritus algab kell 16.00 Oru värava juurest, kus saab osa võimsast draakoni- ja lõvitantsust ning trummišõust. Sellele järgneb tantsu- ja võitluskunstide etendus, kus astuvad üles Hiina artistid. Selleks, et laval toimuvat kirevat ja mitmekülgset kontserti paremini näha, on huvilistel võimalik seda jälgida laulukaare all ja ees. Ürituse kulminatsiooniks on muusikasse lavastatud ilutulestik.

Foto: Tallinna Lauluväljak
Foto: Tallinna Lauluväljak

Avatud on mitmed söögikohad, kus saab maitsta hiina toite ja jooke. Lisaks tasuta parklatele saab parkida ka tasulistes parklates (pilet 3,20 EUR), mis asuvad Lauluväljaku merevärava (Pirita tee) ja Oru (Narva mnt) värava juures.

Hiina kalendri järgi on algav aasta YANG PUU HOBUSE aasta, mida tasub Idamaade tava järgi vastu võtta austusega ja sisemises rahus. Üldiselt peetakse Hiina astroloogias Hobuse aastat õnnelikuks aastaks, mis toob õnne ja häid asju. Hobusel on üleloomulikke võimeid, ta on kangelaslik, tugev ja hoogne.

Head Uudised GoodNews