1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. HIINA UUSAASTA! Tondiraba Jäähallis tervitatakse Hiina uusaastat
HIINA UUSAASTA! Tondiraba Jäähallis tervitatakse Hiina uusaastat

HIINA UUSAASTA! Tondiraba Jäähallis tervitatakse Hiina uusaastat

HUA Foto: Tanel Murd
Foto: Tanel Murd

Reedel korraldab Tallinna Kultuuriväärtuste Amet Tondiraba Jäähallis Hiina uusaasta saabumise puhul kireva peo. Võitluskunstide etenduse,  traditsioonilise hiina tantsu ja Pekingi muusikute kontsertidele on kõik Piletilevis saada olnud tasuta pääsmed juba ammu välja võetud.

Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härmi sõnul ei tule linlaste suur huvi talle üllatusena. „Alates 2010. aastast, mil idamaist uue aasta saabumist Tallinnas esmakordselt tähistati, on oriendi uusaasta vastuvõtmine muutunud üha populaarsemaks. Võib muidugi küsida, miks ei korraldatud üritust nagu varaseimail aastail Kadrioru pargis või Lauluväljakul, kuhu oleks mahtunud rohkem huvilisi, ent tegime otsuse Jäähalli kasuks, lähtudes uudsetest tehnilistest võimalustest, mida Tallinna moodsaim spordi- ja kontserdikeskus pakub,“ selgitas Härm.

HUA 2 foto Tanel Murd
Foto: Tanel Murd

Tondiraba Jäähalli on reedel mõtet seada sammud juba alates kell 13.00, mil avatakse Hiina kaupade ja toidu turg.

Kell 16.00 algab Hiina uusaastapidustuste lisaetendus, kus esinevad Pekingi Hiina orkester ja indie pop-rokkbänd CLF, Pekingi Wanxingi tantsijad ning sportlased Pekingi Kehalise Kasvatuse Instituudist. Kirev kava sisaldab nii rahvatantsu ja traditsioonilist muusikat kui ka võitluskunste ning kaasaegseid levilaule.

Hiina uusaasta põhietendus algab kell 19.00 ning esitatav kava on läbilõige suure ning pika ajalooga maa minevikust ja tänapäevast, aga ka Eesti ja Hiina sõprusest. Tallinlastele näitavad oma oskusi klubi Julged sportlased, draakoni- ja lõvitantsijad, uisukooli Talveunistus uisutajad, Viljandi Drumlabi trummarid, Pekingi Hiina orkestri ja indie pop-rokkbändi CLF muusikud, Pekingi Wanxingi tantsijad ning sportlased Pekingi Kehalise Kasvatuse Instituudist. Kaasa saab elada draakoni- ja lõvitantsule, trummi- ning jääšõule, hiina rahvatantsule ja -muusikale, idamaiste võitluskunstide meistritele ning Hiina estraadile ja popile.

2016. aasta 8. veebruaril algab hiina kalendri järgi punase tuleahvi aasta, mida iseloomustab kunstipärasus, ekstsentrilisus ning tugev intuitsioon.

Head Uudised GoodNews