1. Avaleht
  2. Haridus
  3. TEHNOLOOGIAPÄEV! HITSA tehnoloogiapäev vallutab Kultuurikatla
TEHNOLOOGIAPÄEV! HITSA tehnoloogiapäev vallutab Kultuurikatla

TEHNOLOOGIAPÄEV! HITSA tehnoloogiapäev vallutab Kultuurikatla

hitsaHomme, 23. aprillil kell 10.30-17.00 toimub Kultuurikatlas HITSA tehnoloogiapäev. Üritusel näeb Eestis loodud uudseid lahendusi kosmosetehnoloogiast kuni allveearheoloogiani, autoriteks nii õpilasfirmad, start-up’id kui ka tehnoloogiavaldkonna tipud. Samas toimub HITSA õpilastööde konkursi „Maailmariik Eesti“ finaalüritus, kus mitusada noort üle Eesti esitlevad oma digiloovtöid. Tasuta kogupereüritust juhib Jüri Muttika, kontserdi annab Karl-Erik Taukar.

„Tehnoloogiapäev toob kokku nii Eesti tehnoloogiavaldkonna liidrid, kui ka lapsed, kes digivaldkonnas oma esimesi samme teevad. Kindlasti on see lisaks põnevale ajaviitmisele ka hea õppimise, ideede ja motivatsiooni kogumise koht,“ ütles HITSA juhatuse esimees Erki Urva.

Üritusel on kohal üle 30 Eesti ettevõtte ja organisatsiooni, kes demonstreerivad põnevaid tehnoloogilisi lahendusi, mida kõike kohapeal ise järele proovida saab. Näiteks saab luua hologrammi, proovida tagurpidi maailma prille ja kokutamismasinat, panna end proovile Rakett 69 katsetes, vaadata, kuidas DJ arvutis muusika sünnib, kuulda, millised ametid meid tulevikus ootavad ja kuidas ajuskänneriga mõtte jõul asju juhtida jpm. Samuti saab ise droone lennutada ning kätt proovida lennusimulaatoris.

Tehnoloogiapäeval saab tutvuda ka noorte loodud digitaalsete töödega, sest ürituse raames toimub HITSA õpilaskonkursi „Maailmariik Eesti“ finaal. Ligi kolmsada finalisti üle kogu Eesti esitlevad digivahenditega tehtud konkursitöid ning välja selgitatakse võitjad kaheksas eri kategoorias ja viies vanuserühmas. Noorimad finalistid on lasteaialapsed ning vanimad kutsekoolide õpilased. Konkursile on esitatud 3D-tehnoloogiaga loodud töid, animatsioone, videofilme, arvutimänge, mobiiliäppe, õppematerjale, heliloomingut ja tikkimistöid.

Head Uudised GoodNews