1. Avaleht
  2. Toode
  3. Hoia jaanipidustuste perioodil alati külmkapis pakk keefiri!
Hoia jaanipidustuste perioodil alati külmkapis pakk keefiri!

Hoia jaanipidustuste perioodil alati külmkapis pakk keefiri!

4Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul tasub saabuval jaanihooajal lisada poes käies ostukorvi ka paar liitrit keefiri, et turgutada tervist pidustustele järgnevatel hommikutel.

„Kuna ees seisavad jaanipühad ning paljude jaoks algab juba täna puhkusehooaeg, siis ilmselt mõtlevad kõik sellele, mida pidustuste ajal lauale ja grillile panna. Soovitan aga mõelda mõned tunnid kaugemale ja valmistuda ka selleks, et hommikul võib organism vajada raskesti seeditava toiduga toimetulekuks mõningast tuge,“ sõnas Kalbin.

Gefilus keefir 1 kg väikeKehva enesetunde taga on sageli vedelikupuudus, mistõttu on esmatähtis see, et me ei unustaks hommikuti ohtralt juua. Keefir on Kalbini sõnul ideaalne jook, sest see toimib janukustutajana ning täidab pisut kõhtu, mis raskematel juhtudel ei ole hommikul valmis toitu vastu võtma, eriti kui tegu on eelmise õhtu jääkidega.

„Paljud naudivad keefiri naturaalsel kujul, aga miks mitte blenderdada keefiri sisse puuvilju või marju, et turgutada keha värskendava keefiri-smuutiga. Gefilus keefiride sarjas on saadaval ka maitsestatud keefirid – Eesti Parim Toiduaine 2015 cappuccino-keefir, mustikakeefir ja rahvusköögist inspireeritud kamakeefir, mis on mugavaks kaasaskandmiseks pakendatud 300-grammisesse keeratava korgiga pudelisse, ning suuremas perepakendis õuna-piparmündi keefir,“ rääkis ta.

Tema sõnul tasub eelistada keefire, mis sisaldavad kasulikke probiootilisi baktereid. „Gefilus keefirile on lisatud näiteks maailma enimuuritud LGG piimhappebakter, mis aitab taastada seedetraktis normaalset bakterikeskkonda ning toetab seega peojärgsel hommikul organismi puhastumist. Samuti leidub Gefilus keefiris ka päikesevitamiin D, millest meie päikesevaeses kliimas kunagi küllalt ei saa,“ kinnitas Kalbin.

Krista Kalbin soovitab varuda pühadehooajal hommikusöögiks külmkappi toitu, mida on kerge seedida ja mis on tänu oma värskusele ka raskema enesetunde korral isuäratav. „Piimatoodete seas on selliseid värskeid turgutajaid lisaks keefirile üsna mitmeid – näiteks värskete köögiviljadega valmistatud kodujuustusalat ning marjadega jogurt on kindlasti ideaalsed äratajad peojärgsel hommikul,“ sõnas Valio esindaja.

Head Uudised GoodNews