1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Homme saab Tallinnas kuulata maailmakuulsat prantsuse tšellisti Gautier Capuçon’i
Homme saab Tallinnas kuulata maailmakuulsat prantsuse tšellisti Gautier Capuçon’i

Homme saab Tallinnas kuulata maailmakuulsat prantsuse tšellisti Gautier Capuçon’i

Gautier Capuçon
Gautier Capuçon

Rapla Kirikumuusika Festivali pidulik lõppkontsert toimub Tallinna Jaani kirikus 15. juulil  kell 19.00. Esineb maailmakuulus prantsuse tšellist Gautier Capuçon koos Ameerika Talentide Sümfooniaorkestriga YOA, dirigeerib Carlos Miguel Prieto. Ettekandele tuleb C. Saint-Saënsi Tšellokontsert, mida nimetatakse tihti üheks kaunimaks tšellole kirjutatud teoseks.

Gautier Capuçon on oma generatsiooni silmapaistvamaid tšelliste. Ta on järjepidevalt saavutanud kriitikute kiiduavaldusi oma salvestuste ja esinemiste eest ning võitnud mitmeid esimesi kohti juhtivatel rahvusvahelistel konkurssidel, sh Victoires de la Musique’i autasu “Aasta Uus Talent”, Borletti-Buitoni fondi preemia ning mitmed ECHO Klassik auhinnad. G. Capuçon on sündinud Chambéry’s 1981. a ja alustas tšelloõpingutega viieaastaselt. Ta on õppinud Pariisi Konservatooriumis (prof P. Muller ja A. Cochet-Zakine) ja Viinis (prof H. Schiff). G. Capuçon esineb regulaarselt solistina suurte orkestrite ees üle maailma ning on tipp-dirigentide lemmikartist.

Carlos Miguel Prieto
Carlos Miguel Prieto

YOA orkester pärjati 2015. aastal Ladina-Ameerika Grammy ́ga, orkestri kunstilisteks nõustajateks on teiste seas sellised kuulsused nagu Plácido Domingo, Philip Glass, Yo-Yo Ma ja Martha Argerich. YOA võõrustamine on Rapla Kirikumuusika Festivalile ja muusikute fondile PLMF suur au.

YOA
YOA

YOA toob igal suvel kokku Ameerika mandrite andekamad noored muusikud Kanadast Tšiilini vanuses 18-30, kes osalevad 2 nädala pikkuses õppeprotsessis ja esinevad kokku harjutatud kavadega kuuajasel turneel. Nende globaalset haaret iseloomustavad kontserdid tuntuimates saalides üle maailma, millega on televisiooni ja raadio vahendusel jõutud 12 miljoni kuulajani.

YOA
YOA

Täna kell 15:00 on võimalik orkestrit pildistada/filmida ning teha intervjuusid dirigendi, festivali korraldajate ja YOA juhtkonnaga Tallinnas Audentese Erakooli saalis (Tondi 84).

Head Uudised GoodNews