1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Homme toimub Elroni rongijuhtide õppe avatud infopäev
Homme toimub Elroni rongijuhtide õppe avatud infopäev

Homme toimub Elroni rongijuhtide õppe avatud infopäev

Foto: Elron
Foto: Elron

Elroni korraldataval rongijuhtide koolitusel osalemiseks on laekunud pea 60 avaldust. Võimalus jaanuarist algava õppe kohta põhjalikumat infot saada on 19. novembril kell 10 algaval avatud infopäeval.

„Rongijuhiks õppimine võimaldab keskhariduse baasil omandada kindla elukutse ning hästitasustatud ja soliidse töökoha, kus palk on üle Eesti keskmise,“ rääkis Elroni kommunikatsioonijuht Mai Vahtrik. „Elroni poolt väljavalitud kaheksa kandidaati saavad kursuse edukal lõpetamisel ning eksami sooritamisel asuda tööle rongijuhina.“

„Rongijuhi töö on vaheldusrikas ning samas suurt täpsust ja pühendumist nõudev,“ ütles Elroni ohutusjuht Pille Pärnjõe. „Elronis töötab praegu 93 rongijuhti ning 1 rongijuhi õpilane, tööd oleks pakkuda veel 8 juhile. Mitmed rongijuhid on juba teist või isegi kolmandat põlve raudteelased, mis räägib iseenda eest. Elronis töötavad rongijuhid toovad oma töö juures positiivsete aspektidena välja võimaluse viibida iga päev Eesti erinevates paikades ning rutiinivabaduse, liikuva töögraafiku, kaasaegse töökeskkonna, hea palga ja meeldivad kolleegid.“

Rongijuhtide õpe algab Elroni Koolituskeskuses 2016. aasta jaanuaris. Üks koolitustsükkel kestab 9 kuud. Kõigil huvilistel on võimalik osaleda homme, 19. novembril kell 10.00 toimuval infopäeval, kus tutvustatakse koolituse sisu ning rongijuhi töö olemust. Avaldusi õppima asumiseks saab esitada kuni 23. novembrini. Infopäev ning koolitused toimuvad Elroni Koolituskeskuses (Vabaduse pst. 176, Tallinnas).

Rongijuhtide koolitus toimub vastavalt Haridus- ja teadusministeeriumi tegevusloale, mis annab Elroni Koolituskeskusele õiguse pakkuda vedurijuhtide välja- ja täiendõpet. Rohkem infot Elroni kodulehel.

https://www.youtube.com/watch?v=9wCwDrf30RY

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. 2014. aasta 12 kuu statistika kohaselt saabus 98,8% diisel- ja 99,3% elektrirongidest lõppjaama õigeaegselt. Elron plaanib sel aastal teenindada 6,2 miljonit reisijat. Ettevõttes on 306 töötajat.

Head Uudised GoodNews