1. Avaleht
  2. Äri
  3. Huawei tutvustab Eestis 5G andmeside tulevikku
Huawei tutvustab Eestis 5G andmeside tulevikku

Huawei tutvustab Eestis 5G andmeside tulevikku

Huawei Eesti esindaja Erik Ellam
Huawei Eesti esindaja Erik Ellam

Kogu Euroopat läbiva „Huawei Road Show 2014“ raames tutvustavad Huawei esindajad kahel päeval Tallinnas uusimaid tulevikusuundi telekommunikatsioonimaailmas, sealhulgas 5G võrgu arendamist.

Kiiresti kasvavate andmemahtudega toimetulekuks tehakse juba täna ettevalmistusi 5G võrgu loomiseks ja eelduste kohaselt peaks see kasutajateni jõudma aastal 2020.  Selleks ajaks on maailmas hinnanguliselt juba 100 miljardit võrku ühendatud seadet; aastaks 2016 kasutab veerand maailma kodudest lairibaühendust ja aastaks 2020 liigub ja salvestatakse kolmandik andmetest pilvedes.

pilt_19„Me näeme juba täna andmeside plahvatuslikku kasvu. Näiteks väga paljud noored laevad üha enam 4K standardis videoid alla. Selleks peab olemas olema ka andmesidevõrgu ressurss, mis kõike seda toetaks,“ ütles Huawei Technologies esindaja Eestis Erik Ellam.

„Kiiruste arenedes peab ka võrgu arhitektuur ajaga kaasas käima ja seetõttu me keskendumegi juba täna võimalike lahenduste väljatöötamisele. Huawei eesmärk telekommunikatsioonimaailmas ongi arendada neid võrke järjest kaasaegsemaks, et saaksime tarbijate nõudlusest sammu võrra eespool olla,“ ütles Ellam.

Aastaks 2018 investeerib Huawei 5G arendusse ligikaudu 450 miljonit eurot. Huawei on ühtlasi ka 5G innovatsioonikeskuse asutajaliige Suurbritannias.

pilt_06Maailma suurima telekommunikatsiooniseadmete valmistajana on Huawei juhtiv ruuterite tootja turuosaga 12,5%; neil on 330 andmekeskust, millest 70 põhineb pilvetehnoloogial.

Täna liigub „Huawei Road Show“ Tallinnast edasi Soome ja sealt edasi ka teistesse Skandinaaviariikidesse, et tutvustada kogu Euroopale telekommunikatsioonimaailma tulevikku.

Huawei on üks juhtivatest infotehnoloogiliste lahenduste pakkujatest maailmas. Ettevõte on esindatud rohkem kui 170 riigis teenindades enam kui 1/3 maailma rahvastikust. Ettevõttes töötab 150 000 inimest. Huawei innovatsioon põhineb tihedal suhtlusel klientidega, et mõista nende vajadusi ja turunõudlust. Selleks investeerib ettevõte igal aastal keskmiselt 10% tulust teadus-ja arendustegevusse.

Head Uudised GoodNews