1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. IDEEDE LAAGER! Rutjal toimub esimene Ideede laager
IDEEDE LAAGER! Rutjal toimub esimene Ideede laager

IDEEDE LAAGER! Rutjal toimub esimene Ideede laager

IDEEDE LAAGER! Rutjal toimub esimene Ideede laagerTäna algab Kaitseliidu Viru maleva ja Lääne-Viru Maavalitsuse koostöös Rutja lennuväljal esimene Ideede laager, millest võtavad osa Jäneda, Kadrina, Kunda, Sõmeru, Rakke ja Rakvere noored, vanuses 10-16 aastat.

Kaks päeva vältav Ideede laager on jätkuüritus Ideede laadale, et uuendatud vormis jätkata 2012. aastal käivitunud maakonna ettevõtlikkuse ja ettevõtluse arendamise programmiga.

Laager pakub selleks mitmeid põnevaid võimalusi alates nutikast orienteerumisest metsas kuni tehnika ja loovusalaste töötubadeni.

IDEEDE LAAGER! Rutjal toimub esimene Ideede laager2„Nii Ideede laat kui laager pakuvad noortele võimalust omandada uusi oskusi ja teadmisi tehnika valdkonnas ning arendada oma loovust muusika ja disainivaldkonnas,” rääkis Lääne-Viru Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna vanemspetsialist Merle Maimjärv-Mirka. „Peale kahe päevast õppimist ja harjutamist saavad soovijad omavahel mõõtu võtta oma valmistatud ratastel robotitega, lennukite lennutamises, täpsuslaskmises ja konstruktoritest ehitatud vurride vurritamisel. Põnevaks teeb laagri kindlasti ka toimumiskoht, milleks on Rutja lennuväli.”

„Laager on väga hea koht arendamaks sotsiaalseid oskuseid, milleks tänapäevases igapäevases suhtlemises kipub vajaka jääma,“ sõnas Rasmus Kits, üks laagri kaaskorraldaja. „Tänapäeva tehnoloogia ei ole piiritletud ainult kindla ruumiga, kui rakendada oma loovust ja avatud mõtlemist, siis võid teha ükskõik mida, ükskõik kus,” lisas ta.

Head Uudised GoodNews