1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ingeliis Siimsen on parim noor tõlk Eestis
Ingeliis Siimsen on parim noor tõlk Eestis

Ingeliis Siimsen on parim noor tõlk Eestis

436457_76267196Euroopa Komisjon (EK) valis oma iga-aastase tõlkevõistluse „Juvenes Translatores” võitjateks 28 gümnaasiumiõpilast igast Euroopa Liidu liikmesriigist – Eesti parim noor tõlkija on Ingeliis Siimsen Gustav Adolfi gümnaasiumist.

Euroopa Komisjoni asepresidendi Kristalina Georgieva sõnul ühendab keeleoskus inimesi, sest see annab võimaluse suhelda üksteisega üle riikide ja rahvuste piiride. “Võistlusega soovime ergutada õpilasi keeli õppima ja kasutama, et nad saaksid vabalt tegutseda ja tunda ennast kodus kogu Euroopas,” ütles Georgieva.

Võistlusest võttis osa rohkem kui 3000 õpilast 740 koolist üle kogu Euroopa. Asepresident Georgieva annab võitjatele auhinnad üle aprillis Brüsselis toimuval pidulikul lõputseremoonial.

Eesti võitja Ingeliis Siimsen õpib Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumis, mille esindajad on varemgi tõlkevõistlusel edukad olnud: võitja tuli sellest koolist ka 2009. ja 2012. aastal. Lisaks võidu toonud heale inglise keele oskusele omandab Ingeliis koolis ka vene ja prantsuse keelt ning tegeleb vabal ajal spordi ja fotograafiaga. Inglise keelt õpetab talle Henrik Salum ja eesti keelt Anu Kell.

Lisaks Gustav Adolfi gümnaasiumi õpilastele võtsid eelmise aasta novembris toimunud võistlusest osa Tallinna Järveotsa gümnaasiumi, Tallinna Reaalkooli, Kärdla ühisgümnaasiumi ning Saue gümnaasiumi õpilased, kes tõlkisid võistluspäeval üheleheküljelise teksti vabalt valitud võõrkeelest eesti keelde. Tekstide teemaks oli sel aastal Euroopa identiteet ning õpilaste tõlkeid hindasid Euroopa Komisjoni professionaalsed tõlkijad.

Euroopa Komisjoni korraldatava tõlkevõistluse „Juvenes Translatores” eesmärk on edendada keeleõpet koolides ja anda noortele inimestele aimu tõlkija elukutsest. Võistlusest saavad osa võtta 17-aastased keskkooliõpilased ja see toimub loosi teel valitud koolides üle kogu Euroopa ühel ja samal ajal. Eesti varasemad võitjad on kolmel korral tulnud Hugo Treffneri gümnaasiumist, kahel korral Gustav Adolfi gümnaasiumist, ühel korral Miina Härma gümnaasiumist ning eelmisel aastal Tallinna Reaalkoolist.

Head Uudised GoodNews