1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. INTERVJUU! Tänavatantsija Marko Vislapuu: tunnen ennast koleeriku rollis fantastiliselt!
INTERVJUU! Tänavatantsija Marko Vislapuu: tunnen ennast koleeriku rollis fantastiliselt!

INTERVJUU! Tänavatantsija Marko Vislapuu: tunnen ennast koleeriku rollis fantastiliselt!

Marko Vislapuu2Homme Nordea Kontserdimajas toimuval Eesti suurimal tänavatantsulavastusel mängivad peaosa neli noort andekat tantsijat.

Lavastuse peaosatäitjateks kandideeris üle 100 noore, kelle seast jäid lõpuks sõelale neli väljavalitut, kellest üks on Marko Vislapuu.

Marko, kes Sa oled, kust tuled ja millega tegeled?

Olen pärit Tartust. Tsiteeriksin siinkohal enda head sõbrannat, kes ütles kunagi: “Tegelen kõigega, mis kütkestab!”. Olen üks nendest inimestest, kellel puudub igapäevane üheksast-viieni tegevus. Minu igapäevane tegevuste ampluaa algab hommikul kella kuuest ning lõpeb siis, kui silmad kinni vajuvad. Tegelen paljude asjadega. Olen tantsutreener ja suunaja, korraldan tänavakultuuri sündmuseid üle Eesti, tegelen nõukogu liikmena tervise edendamisega Otepää Vallavalitsuses, olen ettevõtja ja leidub veel tosin asja, mis sellesse ajavahemikku jääb. Kokkuvõtlikult ehitan aga elu, mis on elamist väärt ning pakub naudingut.

Marko Vislapuu4

Kehastad homses tantsulavastuses koleerikut, kuidas see roll sulle istub?

Minu eesmärk on otsida selles rollis perfektsust ja korda. Kõik peab olema korraldatud ja jooksma nagu õlitatult. Kui maailma liigub, siis kindlasti peab see käima minu sõnade järgi, teisi variante pole. Olen rollis, kus enda arvamuse eest seismine nõuab võitlust ning pidevat tõestamist. Olen karm, kindlakäeline, võimukas ja kindla maailmavaatega. Minu rollis pole kompromissideks ruumi, vaid kehtib ainult üks arusaam – koleerikul on alati õigus! Tunnen ennast koleeriku rollis fantastiliselt!

Marko Vislapuu3

Kas peaosatäitja roll tuli ootamatult, millised olid need emotsioonid, kui osutusid valituks?

Ausalt öeldes olin enda rollis üsna kindel. Juba enne castingule minekut loobusin mõningatest tegevustest, mis võinuks segada proovides käimist. Aga muidugi konkurents oli kõva ja ei saanud 100% veendunud olla, kuid usun, et enda mõtestamine juba soovitud tulemusele aitas kaasa. Valituks saamise emotsioonid olid võimsad, kuna minu salajane soov nooremas eas oli saada näitlejaks ja naerutada inimesi – peas kostus ainult üks kõva karje: “LÕPUKS OMETI NÄEB MIND KOGU MAAILM!” Seega emotsioone jagus!

Mis tekitab Sinus enne homset enim ärevust?

Ootusärevust ei tekita mitte üksnes laval olemine, vaid minu suurim soov on jõuda publiku südamesse. Ma tahan, et inimesed saaksid endale sellest etendusest mälestuse, mida peale etendust aastaid tagantjärele räägitakse. See elevus ja tahe anda publikule midagi palju rohkem peale meelelahutuse on see, mis tekitab ootusärevust.

Marko Vislapuu
Mis teeb antud  tantsulavastuse eriliseks?

See lavastus on eriline juba sellepärast, et sündmust korraldavad noored ise. Tegemist on ju reaalse lavastusega, mis kombineerib teatrikunsti ja tänavatantsu, sellist asja ei ole varem meil tehtud. Eriti eriline on ka see, et selles lavastuses osaleb terve Eesti, üleriigiliselt on tegemist hüppelauaga noorele artistide maailma.

Milline isiksustüüp Sa ise oled?

Mina peaksin end ise kameeleoniks. Minus on kõik isiksusetüübid sees. Olen analüüsinud end ja avastanud, et minu sees olevad isiksusetüübid muutuvad vastavalt aastaaegadele ning ilmastikuoludele, samuti mängib palju rolli ka keskkond, kus viibin. Domineerivamad osapooled on ehk koleerik ja sangviinik.

Milline on Sinu varasem tantsu- ja näitlemiskogemus?

Tantsukogemust on 6 aastat, kuid ametlikku näitlemiskogemust ei oma. Igapäevane elu on minu jaoks suurim näitlemine, kuna igapäevaselt mängida läbi erinevaid rolle nõuab samuti ümber formuleerimist.

Mis on need 5 sõna, millega iseloomustaksid JJ-Street Streetshow lavastust?

Innovatiivne, ulmeline, üllatav, grandioosne ja pöörane.

Marko Vislapuu6

Rohkem infot leiab JJ-Street kodulehelt.

Piletid müügil Piletilevis!

VAATA REPORTERI VIDEOT!

[iframe src=”http://www.postimees.ee/embed/video/6324721″ width=”560″ height=”315″]

Head Uudised GoodNews