1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jalgrattaid saab tasuta registreerida
Jalgrattaid saab tasuta registreerida

Jalgrattaid saab tasuta registreerida

Bike-IDRattavarguste vähendamiseks ning varastatud ja kadunud jalgrataste omanike tuvastamiseks loodud registrisse saab rattaid registreerida tasuta.

Kõigil rattaomanikel on võimalus oma ratas tasuta registreerida Bike-ID registris: www.bike-id.eu ID-kaardi või Mobiil-ID abil. Eelmisel kevadel ellu kutsutud NanoID jalgrattaregister on läbinud uuenduskuuri ja saanud ka rattasõbralikuma nime: Bike-ID.

Bike-ID on uuel rattahooajal asunud pakkuma muuhulgas ka tasuta jalgrataste registreerimise võimalust. Bike-ID soovitab registreerida ka oma varastatud jalgrattad, kui nende raaminumber on teada ning suurendada võimalust, et see õigele omanikule tagastatakse.

Igaüks saab registri avalehel kontrollida ratta raaminumbri või Bike-ID numbri järgi, kas ratas on varastatud. Bike-ID numbri saavad kõik need rattad, mis on märgistatud Bike-ID turvaelementidega (turvakleebis ja sajad mikromärgid). Kasutatud ratta soetamisel tasuks kontrollida kindlasti ka registrist, kas tegemist võib olla varastatud rattaga.

Kõigi rataste info, mis on registris märgitud varastatuks, edastatakse Bike-ID poolt ka politseile. Register võimaldab politseil ka jalgratta leidmisel kontakteeruda selle omanikuga.

Lisaks rataste registreerimisele ja turvamärgistamisele pakub Bike-ID koostöös Salva kindlustusega esmakordselt Eestis võimalust kindlustada oma uus jalgratas väljaspool kodukindlustust. Kindlustus on kättesaadav juba lähinädalatel ning leping on võimalik sõlmida suuremates rattapoodides ratta ostu hetkel.

Head Uudised GoodNews