1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Järje Hoidja auhinna saab Ilmar Tomusk
Järje Hoidja auhinna saab Ilmar Tomusk

Järje Hoidja auhinna saab Ilmar Tomusk

Ilmar Tomusk
Ilmar Tomusk

Rahvusvahelise lasteraamatupäeva eel, 30. märtsil kell 12.00 antakse Tallinna Keskraamatukogu suures saalis (Estonia pst 8) taas üle Järje Hoidja auhind, mille seekord pälvis kirjanik Ilmar Tomusk raamatuga „Kriminaalne pangapresident. Kriminalistid on tagasi“. Kirjanikku tänatakse teose ainetel valminud pildiga, mille autoriteks on Tallinna Reaalkooli 5. klassi õpilased.

Auhind antakse eelmisel aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogus ka möödunud aastal enim loetud eesti laste- või noorteraamatu autorile. Ilmar Tomusk on sama tunnustuse saanud varemgi, 2012. aastal oli lugejate lemmikuks raamat „Kolmanda A kriminalistid“, mis kuulub tänavusega teosega samasse sarja.

Raamatus „Kriminaalne pangapresident“ tegutsevad lugejatele juba varasemast tuttavad Kribu ja Krabu. Nüüd kutsutakse neid küll rohkem nimepidi Piiaks ja Matiks, sest mõlemad on vahepeal suureks kasvanud ja päriselt kriminalistidena tööle hakanud. Kriminaalpolitseinik, DNA- ja sõrmejäljeekspert, aga ka nende vana sõber Paul avastavad end jälle ühist juhtumit lahendamas, kui Eesti keskpangast kaob ühtäkki 42 kilo kulda.

JarjeHoidja

Tallinna Keskraamatukogu tunnustab laste ja noorte hulgas populaarseid Eesti autoreid juba kaheteistkümnendat aastat. Viimati on auhinna saanud Aino Pervik „Härra Tee ja Proua Kohvi“ (2014), Piret Raud „Teistmoodi printsessilugude“ (2013), Ilmar Tomusk „Kolmanda A kriminalistide“ (2012), Heli Künnapas „Lõpupeo“ (2011) ning Urmas Nemvalts ja Contra „Poiste aabitsa“ (2010) eest.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse alates 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval, 2. aprillil. Iga kord on üks Rahvusvahelise Noorsookirjanduse Nõukogu (IBBY) osakond ka üleilmse tervitussõnumi ja postri autoriks. 2016. aastal on selleks Brasiilia.

Head Uudised GoodNews