1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. JAZZKAAR KOLIB! Suurim jazzifestival saab uue kodu
JAZZKAAR KOLIB! Suurim jazzifestival saab uue kodu

JAZZKAAR KOLIB! Suurim jazzifestival saab uue kodu

JAZZKAARE LOGOBaltimaade suurim jazzifestival JAZZKAAR saab Telliskivi loomelinnakus endale uue kodu.

17.-26. aprillini toimuva  kevadise jazzipeo kontserdid toimuvad põhiliselt kahes hoones – Vaba Laval ja Punases Majas. Festivali ajal kohtab muusikuid ka loomelinnaku teistes paikades. JAZZKAAR 2015 programm avalikustatakse 10. veebruaril.

“Soovime omalt poolt luua sobivad tingimused kõige kaalukamatele Tallinnas toimuvatele rahvusvahelistele kultuurisündmustele. Jazzkaar on kindlasti üks neist – juba sel kevadel saame Telliskivi kontserdipaikades nautida maailmatasemel muusikat ja põnevaid artiste,” räägib Jaanus Juss, Telliskivi loomelinnaku asutaja. „Koostöös sünnib mõnus atmosfäär, rohkem loovat energiat ja melu,“ lisab ta.

“Rõõmustame, et meie armsal publikul on taas võimalus nautida tõelist festivali meelolu, liikudes kontserdilt-kontserdile ning saades osa näitustest, muusikast linnaruumist ja maitseelamustest,” ütleb festivali kunstiline juht Anne Erm. Festivali uue keskuse ülesehitamisele paneb õla alla Prike. “Jazzkaar on Eesti kultuurimaastikul oluline sündmus ja festivali asukohapartnerina toetab Prike selle uue keskkonna täitmist värske sisu ja hea muusikaga,” märkis Lauri Põldemaa, Prike juhatuse esimees.

“Jazzkaar on võtnud sellel festivalil üheks eesmärgiks ka väärtustada oma valikutes keskkonda ja mõistlikku eluviisi,” lisab Erm. Festival püüab anda parima, et tegutseda ümbritsevat austades ja mõistes. “Üleöö maailma muuta ei saa, aga koos oma publiku ja partneritega saame juba sel aasta astuda viis esimest sammu mõistlikuma eluviisi suunal.”

Jazzkaare kuldsponsor on Danske Bank, kelle klientidele on piletid 20% allahindlusega! Peasponsorid on KAFO ja Eesti Päevaleht ning majutuspartner My City Hotel, aastasponsorid United Motors, Tallink ja Aktaprint. Festivali toetajad on Prike, Reval Cafe, Kodupaber ja ERGO. Gregory Porteri kontserti esitleb Jazz Pesulad. Festivali Jazzkaar 2015 toetavad ka Kultuuriministeerium, Kultuurkapital ja Tallinna linn.

Lisainfot vaata Jazzkaare kodulehelt!

Head Uudised GoodNews