1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Jõgevamaa aasta ema Merle Müür: maailmas on kõige prioriteetsemad pereväärtused
Jõgevamaa aasta ema Merle Müür: maailmas on kõige prioriteetsemad pereväärtused

Jõgevamaa aasta ema Merle Müür: maailmas on kõige prioriteetsemad pereväärtused

Merle Müür ja maavanem Viktor Svjatõšev
Merle Müür ja maavanem Viktor Svjatõšev
Foto: Vahur Kukk

Puurmani mõisahoone saalis Jõgeva maavalitsuse ja Jõgevamaa omavalitsuste liidu korraldatud traditsioonilisel emadepäeva tähistamisel Jõgevamaa aasta emaks 2016 kuulutatud Merle Müür peab esmatähtsaks pereväärtuste – teadmiste, oskuste ning elukogemuste – edasiandmist oma kolmele lapsele, Fredile, Imrele ja Eha Merinile.

Merle Müür töötab Anna Haava nimelises Pala koolis matemaatikaõpetajana. Ta sisustab laulu ja pillimänguga erinevaid sündmusi, on eestvedajaks kultuuriprojektidele. Koos poeg Imrega käib tragi naine tutvustamas Kodavere murrakut nii koduvallas kui ka kaugemal.

„Aunimetus aasta ema on kõrgeim austus, mida üks ema võib saada. Tunnen end täna üliõnnelikult,“ ütles Merle Müür, kellele Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev andis üle Jõgevamaa aasta ema tiitli kandjatele kingitava traditsioonilise meene –  kaelaehte.

„Kõige-kõige tähtsam maailmas on tema jaoks pere,“ ütles Merle ning kiitis elukaaslast ja laste isa Indrek Nõmme, kellel tunnustamistseremoonial polnud võimalik osaleda.

Jõgevamaa Aasta Ema 2016 Merle Müür Foto: Vahur Kukk
Jõgevamaa Aasta Ema 2016 Merle Müür
Foto: Vahur Kukk

„Ema on mind õpetanud alati endast parimat andma ja mitte kunagi alla andma,“ märkis poeg Imre.

„Ema õpetab mulle kodus juba matemaatikat ja ta oskab seda väga hästi teha,“ ütles  Eha Merin. Pere vanim poeg Fred õpib Jõgevamaa gümnaasiumis.

Koos Imre ja Eha Meringia esitas Merle Müür ka tänulaulu tunnustamise eest.

 Merle Müür ja tema lapsed Imre ja Eha Merin esinemas Aasta ema tunnustamistseremoonial Foto: Vahur Kukk

Merle Müür ja tema lapsed Imre ja Eha Merin esinemas Aasta ema tunnustamistseremoonial
Foto: Vahur Kukk

Merle Müüri Puurmani lossis õnnitlemas olnud Pala vallavanem Jozsef Weinrauch nimetas naist kodukandis paikkonna vaimsuse lipu üleval hoidjaks.

Pidulikul sündmusel pälvisid tunnustuskirja teisedki emad, keda omavalitsused esitasid  Jõgevamaa aasta ema 2016 nominendiks.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews