1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. JUUBEL! Eesti Noortemalevad tähistavad 50. juubelit suure konverentsi ja kontserdiga
JUUBEL! Eesti Noortemalevad tähistavad 50. juubelit suure konverentsi ja kontserdiga

JUUBEL! Eesti Noortemalevad tähistavad 50. juubelit suure konverentsi ja kontserdiga

Eesti NoortemalevadMalevaliikumise 50. juubeli tähistamiseks korraldatakse augustis esinduslik konverents, mille peateemaks on malevate tulevik ja mineviku õppetunnid.

Konverents kannab pealkirja “Noortemalevad – kas, kuidas ja kuhu edasi?” ning toimub 26. augustil. Konverents on suunatud eelkõige tööandjatele ning malevakorraldajatele. Konverentsile järgneb kontsert-kokkutulek 27. augustil, millega kulmineerub juubeliaasta tähistamine.

Koos sihtasutusega Õpilasmalev sündmust korraldava Eesti Noorsootöö Keskuse direktori Edgar Schlümmeri sõnul annavad malevad noortele väärtusliku töökogemuse ja -harjumuse, mida nii noored ise kui tööandjad üha enam väärtustavad.

“Pole kahtlust, et tänased noortemalevad on võrreldes 30 aasta taguse ajaga sootuks teistsugused. Nad peavadki olema, sest nii noored, tööandjad kui ühiskond on kardinaalselt muutunud,” ütles Schlümmer. “Samas on selge, et liikudes edasi, peame õppima nii varasematest vigadest kui võitudest. Tuues kokku mitme põlvkonna malevlased, malevate korraldajad ja tööandjad, saame anda olulise panuse järgmise 50 aasta edulugudeks.”

Noorte erinevates formaatides varajane ja turvaline kokkupuude töömaailmaga on üha enam väärtustatud ning eriti on hinnas noorsootöös saadud kogemused ja teadmised, tõi Schlümmer välja viimaste aastate positiivse suundumuse.

Konverentsi eesmärk on jagada ideid ja mõtted, kuidas tagada ja parandada malevategevuse kättesaadavust üle Eesti ning kuidas luua uusi malevakohti ning vähendada võimalikke takistusi.

Malevateemaline konverents keskendub eelkõige malevate olevikule ja tulevikule. Näiteks keskendutakse teemadele nagu ettevõtjate motivatsiooni suurendamine noortele töökohtade loomiseks, malevakorraldajate võimekuse toetamine ja koostöökohtade arendamine, noortele töökohtade loomise ning tööle võtmisega seotud bürokraatia.

Juubeliaasta kulmineerub 27. augustil kontsert-kokkutulekuga Kadriorus, kus uues kuues taaselustatakse vanad malevalaulud. Laval on mitmed tuntud artistid, kes ühel või teisel moel olid või on seotud Eesti malevaliikumisega. Üles astuvad Justament, Kosmikud, Odd Hugo, Vanemõde, Kavaler, Üllar Saaremäe, Jaan Pehk jpt.

Head Uudised GoodNews