1. Avaleht
  2. GoodNews raadios
  3. Kadi Toompere „Heades uudistes“: naerujoogas ei tee õpetaja nalja
Kadi Toompere „Heades uudistes“: naerujoogas ei tee õpetaja nalja

Kadi Toompere „Heades uudistes“: naerujoogas ei tee õpetaja nalja

Joogaõpetaja Kadi Toompere ütles Kesk-Eesti Tre Raadio saates „Head uudised“, et naerujoogas ei tule õpetaja inimeste ette stand-up komöödiat tegema, vaid tegelikult see on suures osas ikkagi töö iseendaga.

„Siin stuudios kõik muudkui naeravad, itsitavad, suunurgad kõrvuni. Mõne jaoks on see loomulik elu osa, aga öeldakse ka, et kui väikelaps naerab päevas sada korda, siis suur inimene 5-10 korda ja see ei pruugi üldse olla päris naer. Täiskasvanul on võimalik mingeid protsesse tagasi lükata ja leida endas see lapselikkus, mäng, lust, naer, lõbu. Seda saab iga päev natuke harjutada,“ ütles Toompere.

Kui mõnes teises tunnis tehakse kõvasti füüsilisi harjutusi rahustaadiumisse jõudmiseks, siis naerutunnis kasutatakse naeru. Naerutund lõpeb alati sellega, et inimesed maandatakse, nad saavad lõdvestuda ning puhta ja kergena koju minna. Just need kaks märksõna on need, mida Toomperele hästi tihti öeldakse. Peale seda tundi on värske ja uus hingamine.

Tullakse joogatundidesse ikka millegi tõttu. „Kui inimesel on kõik hästi absoluutselt igas eluvaldkonnas, siis ilmselt ta ei hakka otsima midagi uut, kui ta ei ole just iseloomult uudishimulik,“ sõnas Toompere, kelle kundalini jooga tundide tüdrukutest päris mitmed pigem jätaks muud asjad ära, aga sinna tundi peavad tulema, sest selleta ei ole nad parim versioon iseendast. Toompere tundidesse tulevad keskmisest julgemad inimesed.

Toompere pole kellelegi öelnud, et tee jooga arvelt vähem sporti, küll on aga mõnikord öelnud, et sporti võiks teha targemini. Kaks kõige olulisemat asja on venitused ja hingamine ja kui juba need asjad saaks juurde lisada tavaspordile, polekski vaja kogu aeg joogas käia.

„Mul on päris palju käinud mehi tundides, ja mõned on sellised kõvad sportlased, vaatan, et lihased mängivad. Aga nad on täiesti läbi tunni lõpuks, täiesti õnnelikud ka, et said midagi uut proovida. Tihti ju arvatakse, et kuna naised käivad joogas, siis seal ilmselt eriti midagi ei tehtagi,“ rääkis Toompere.

„Õnneks on erinevaid joogaliike tänapäeval olemas, ja naerujooga vist on kõige uuem, vähemalt üks kõige uuematest. Selle ajalugu ulatub 1995. aastasse,“ sõnas Toompere.

Kes tahab Kadiga kohtuda ja naeruteraapiast ja joogast rohkem teada, see tulgu Joogafestivalile, mis toimub Haapsalus 28.-29. juulini.

KUULA SAADET!

GoodNews Tre Raadios 17.mai 2018Joogaõpetaja Kadi Toompere
Head Uudised GoodNews