1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kadrioru pargi ansambli uurimiseks Venemaa arhiivides anti välja stipendium
Kadrioru pargi ansambli uurimiseks Venemaa arhiivides anti välja stipendium

Kadrioru pargi ansambli uurimiseks Venemaa arhiivides anti välja stipendium

Fiona Sheppard  “The Stolen Kiss”
Fiona Sheppard “The Stolen Kiss”

Rahvuskultuuri Fondi Kadrioru fondi 2014.a stipendium suuruses 820 eurot anti Tallinna Linnamuuseumi Peeter I Majamuuseumi taotluse alusel Kadrioru pargi ansambli uurimiseks Venemaa arhiivides Maria Smorževskihh – Smirnovale.

Aastal 2008 EuroPargi initsiatiivil asutatud Kadrioru Fondi eesmärk on aidata kaasa Eestis ning kogu Põhja-Euroopas unikaalse lossi- ja pargiansambli säilimisele ja arengule. Läbi kuue aasta on Kadrioru Fondi laekunud 18’500 eurot. Annetustest laekunud raha kasutatakse sihtotstarbeliselt Kadrioru lossi ja pargi arenguks. Fondi poolt kogutud ja kasvatatud vahenditest on eelnevatel aastatel saanud stipendiume Maigi Magnus (2010. aastal, lasteportaali Lastekas.ee jaoks toodetud animafilmi “Jänku-Juss läheb Kadriorgu” tootmiseks) ning Mari Kurismaa (2011. aastal Kadrioru kunstimuuseumi mängunurkade kujundamiseks). 2013 a. sai stipendiumi Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade Selts Fiona Sheppardi teose “Näpatud suudlus” (Stolen Kiss)  lisamiseks  Kadrioru kunstimuuseumi püsiväljapanekusse.

Kadrioru pargis ja kunstimuuseumites asuvad annetuskastid, kuhu on võimalik teha sularaha-annetusi. Omapoolse toetuse saab ka üle kanda ka otse SA Eesti Rahvuskultuuri Fond arveldusarvele EE672200221001101347, selgituseks palume märkida “Annetus Kadrioru Fondi”.

Head Uudised GoodNews