1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Kahel päeval tähistab Elva teatrikuud Mitteteatrite Festivaliga
Kahel päeval tähistab Elva teatrikuud Mitteteatrite Festivaliga

Kahel päeval tähistab Elva teatrikuud Mitteteatrite Festivaliga

maskElva tähistab teatrikuud Mitteteatrite Festivaliga 26.-27. märtsini. Teatrikuule pühendatud festival toimub Elvas juba üheksandat korda.

Mitteteatrite festivali eesmärgiks on arendada ja kanda edasi näitekunsti traditsioone. Festivalil saavad oma näitlejameisterlikkuse proovile panna noored ja lapsed nii Tartu-, Põlva-, Jõgeva- ja Valgamaalt. Kahel päeval etendub 34 etendust nii lasteaedade kui koolide näitetruppidelt.

Etendusi hindab kolmeliikmeline žürii, kes pöörab tähelepanu loovatele ja originaalsetele näidenditele, noorte enda loodud lavastustele, säravaimale osatäitjale, meeldejäävamale kõrvalosatäitjale, fantaasiarikkamale juhendajale. Žürii koosseisu kuuluvad Annika Haga (Tartu Teatri Kodu), Tiina Tegelmann (Eesti Harrastusteatrite Liit), Astrid Hallik (lavastaja, rahvakultuurispetsialist), Aire Pajur (lavastaja).

Ürituse korraldaja, Garmen Vallikivi sõnul ei ole festivali eesmärk järjestada etendusi paremuse järjekorras, vaid selgitada välja parimad rollikandjad pöörates tähelepanu huvitavamale ja originaalsemale loomingule, paremale esitusele, lavakujundusele: „Festivali rohkearvuline osavõtt annab kinnitust, et lasteteatrite esitamise traditsiooni tuleb jätkata. Näitlemine annab võimaluse lastele end välja elada arendades nende väljendusoskust ja kõneosavust. Festival on ka mõnusaks meelelahutuseks publikule.“

IX Mitteteatrite Festivali toetab Eesti Kultuurkapital, Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp, Elva Linnavalitsus ja Huvi- ja Kultuurikeskus Sinilind.

Head Uudised GoodNews