1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Käima läheb õpilastele kavandatud lõimumissuunitlusega projekt „Muusikasillad“
Käima läheb õpilastele kavandatud lõimumissuunitlusega projekt „Muusikasillad“

Käima läheb õpilastele kavandatud lõimumissuunitlusega projekt „Muusikasillad“

Viva Musica
Viva Musica

„Muusikasillad“ on jätkuks Pille Lille Muusikute Fondi (PLMF) mitmeaastasele järjepidevale tööle lähendamaks meie eesti- ja venekeelset elanikkonda muusika ning koosloomise abil. Projektipäevad toimuvad 2., 8. ja 22. novembril Narvas, Sillamäel ja Tallinnas.

Esimene projektipäev algab 2. novembril kell 13.00 Narva Kultuurimajas Rugodiv ning lõppeb kontserdiga kell 16.00. Esinevad pea 120 Narva koolide õpilast, Vene Kultuurikeskuse juures tegutsev naiskoor “Viva Musica” ja Tallinna Tehnikaülikooli Vilistlaste Naiskoor, dirigentideks Andres Heinapuu, Tiina Selke ning Svetlana Zaugarova.

TTÜ Vilistlaste Naiskoor
TTÜ Vilistlaste Naiskoor

Projektipäeva on kavandatud 3 töötuba: hääleseade, koorilaulu ning lõimumise alal, millest saab osa 120 Narva õpilast. Töötubade juhendajateks on lisaks dirigentidele Monika Helme, Viktoria Jagomägi, Anna Makarenkova ja Pille Lill, kes on ka kogu projektipäeva läbiviija ja õhtujuht. Kontserdil kõlab erinevate rahvuste heliloojate muusika ja kavasse on lisatud ka töötubades osalenud õpilastele õpetatud laul “Ta lendab mesipuu poole” (P. Sarapik) ühislaulmine.

Samasugune projektipäev toimub 8. novembril Sillamäe Kultuurikeskuses, kontserdi algusajaks on 16.00 ja 22. novembril Tallinna Vene Kultuurikeskuses lõppeb „Muusikasillad“ projekt kontserdiga kell 19.00. Kontserdid on linnarahvale tasuta.

Muusikasillad_2014„Oleme kindlad, et läbi kavandatud projektitegevuste aitame kaasa mõistmise tekkele, kuidas Eestis elavatel erinevate juurtega inimestel ja eestlastel on siin koos hea elada, töötada, õppida ja laulda,“ lausus Pille Lill.

Kokku osaleb projektis 360 õpilast (Narva Koorikool, Narva Vanalinna Riigikool, Sillamäe Gümnaasium, Sillamäe Eesti Põhikool, Sillamäe Vanalinna Kool, Tallinna Kesklinna Vene-, Tallinna Linnamäe Vene-, Tallinna Saksa-, Tallinna Mustamäe Reaal- ja Gustav Adolfi Gümnaasium, Tallinna Tõnismäe Reaalkool ning Tallinna Õismäe Vene Lütseum).

Koostööprojekti „Muusikasillad“ toetab Kultuuriministeerium ning elluviimist koordineerib Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed.

Head Uudised GoodNews