1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KAKS UUT HELIPLAATI! Kalle Randalu, Neeme Järvi ja ERSO
KAKS UUT HELIPLAATI!  Kalle Randalu, Neeme Järvi ja ERSO

KAKS UUT HELIPLAATI! Kalle Randalu, Neeme Järvi ja ERSO

RandalujaJarvi25. märtsil ilmub Estonian Record Productions’i sarjas Great Maestros kaks uut heliplaati. Uutel CD-del kõlavad pianist Kalle Randalu, Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja Neeme Järvi esituses Ludwig van Beethoveni kaks esimest klaverikontserti, Richard Straussi “Till Eulenspiegeli lõbusad vembud” ja “Pidulik prelüüd” ning Johannes Brahmsi IV sümfoonia. Teosed on salvestatud Estonia kontserdisaalis aastail 2012–2015. Samas sarjas on lähiajal ilmumas kõik Beethoveni viis klaverikontserti.

Neeme Järvi: “Mulle meeldib alati just see Beethoven, mida ma parasjagu juhatan. Väga tore on koos Kalle Randaluga esineda ja salvestada, sest ta tunnetab seda muusikat ja naudib iga nooti nii tehniliselt kui ka sisuliselt“.

Tandemi Kalle Randalu – Neeme Järvi kontserte on läbi mitme ERSO hooaja saatnud suur publikuhuvi ning kriitikute kiitvad hinnangud. “Kus on öeldud, et klassikuid tuleb mängida rangelt ja ettekirjutustest kõrvale kaldumata? Mida enesele muusikas lubada ja kus on piirid, seda teab vaid suur meister. Seda me kuulsime. Braavo!“ (Leelo Kõlar pärast Beethoveni I klaverikontserdi ettekannet Kalle Randalu, ERSO ja Neeme Järvi esituses kontserdil 13. märtsil 2015 – Sirp, 20.03.2015). ERSO plaadistuste kõrget kvaliteeti on esile tõstetud ka mainekates klassikalise muusika ajakirjades ning sellega on kaasnenud mitu auhinda, millest olulisim on 2004. aastal pälvitud Eesti esimene Grammy.

Reedel, 25. märtsil toimub Estonia kontserdisaalis ERSO sarjas “Suurlinna tuled“ kontsert “Viin“, kus Kalle Randalu soleerimisel kõlab Beethoveni IV klaverikontsert, lisaks Weineri, Mahleri ja Britteni looming. Publik on kontserdisaali oodatud juba kell 18, kui toimubmuusikalooline ekskursioon 20. sajandi alguse Viini, mille viib läbi muusikateadlane Kristel Pappel, ning kõlab Gustav Mahleri klaverikvartett a-moll, esitajateks Arvo Leibur (viiul), Helena Altmanis (vioola), Lauri Toom (tšello) ja Mati Mikalai (klaver).

Pärast kontserti toimub Estonia kontserdisaali fuajees Neeme Järvi ja Kalle Randalu autogrammitund.

Head Uudised GoodNews