1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KALAPIDU TULEB! Viljandi Kalapidu toimub ka sel aastal
KALAPIDU TULEB! Viljandi Kalapidu toimub ka sel aastal

KALAPIDU TULEB! Viljandi Kalapidu toimub ka sel aastal

KalapiduVeebruari alguses on kõik talvise kalapüügi huvilised oodatud Viljandisse, kus 13. veebruaril toimub Viljandi Kalapidu. Traditsiooniks kujunenud kalapüügivõistluse korraldamise võttis sel aastal enda õlule MTÜ Viljandi Paadimees.

Viljandi järve lastakse 103 märgistatud kala, mille väljapüüdmisel ootavad püüdjaid auhinnad. “Garanteeritud on 5000-eurone peaauhind. Kui selle märgistusega kala välja ei püüta, loositakse summa kõigi võistlejate vahel välja.» selgitab Madis Birnbaum, kes on üks Viljandi Kalapeo peakorraldajatest. Auhindasid jagub teistelegi, näiteks on spordiennustusportaal Paf välja pannud igale märgistusega kala püüdjale 100-eurose auhinna.

Järve kaldale tuleb 300 ruutmeetrine peotelk, kus oma muusikaga lõbustab rahvast ansambel Põldsepp & Pojad, koosseisus Margus Põldsepp, Ruslan Trochynskyi, Marju Varblane ja Sulev Salm. Järve rannal on külalistel võimalik uudistada laadal ning söögi-joogiga keha kinnitada.

Võistluspääsmed on eelmüügis Piletilevis ja maksavad 10 eurot. Kohapeal tuleb osavõtuõigus lunastada 15 euro eest. Pealtvaatajad pääsevad peoalale sisse tasuta.

Head Uudised GoodNews