1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Keskkonnaamet kutsub jagama ideid toidu raiskamise vähendamiseks
Keskkonnaamet kutsub jagama ideid toidu raiskamise vähendamiseks

Keskkonnaamet kutsub jagama ideid toidu raiskamise vähendamiseks

Keskkonnaamet kutsub inimesi jagama ideid toidu raiskamise vähendamiseksKeskkonnaamet korraldab üle-euroopalise jäätmetekke vähendamise nädala raames retseptikonkursi, mille eesmärgiks on jagada ideid, kuidas vähendada toidu raiskamist.

Üle-euroopaline jäätmetekke vähendamise nädal toimub sel aastal 22.-30. novembrini ning sel aastal keskendutakse toiduraiskamisele.

Keskkonnaamet kutsub teemanädala jooksul inimesi jagama retsepte toitudest, mis on valmistatud eelmise päeva jääkidest. Oodatud on ka kõik head nipid toidu säilitamiseks, mis aitavad vähendada toidu raiskamist.

„Ootame postitusi koos valminud toidu pildi ja selle retsepti või valmistamise kirjeldusega Keskkonnaameti Facebooki teema „Retseptikonkurss“ kommentaaridesse. Retsepte saab postitada jäätmetekke vähendamise nädala jooksul, see tähendab alates homsest. Osa võivad võtta kõik soovijad ning parimate retseptide saatjatele on taaskasutusteemalised auhinnad. Samuti saab igaüks anda oma lemmikule hääle,“ ütles konkursi üks idee autor, Keskkonnaameti keskkonnahariduse peaspetsialist Piret Eensoo.

Ligikaudu kolmandik kogu maailmas toodetud toidust raisatakse või jääb kasutamata. Toidujäätmete tõttu raisatakse tohutult ka muid ressursse – maad, vett, energiat ja tööjõudu. Toitu raisatakse tootmis- ja tarneahela igal etapil, samuti tarbimisel. Toidu raiskamisel võib olla mitu põhjust. Osaliselt põhjustavad selle tervisekaitsealased õigusaktid, teisalt aga tarbijate eelistused ja harjumused.

Jäätmetekke vähendamise nädal toimub sel aastal 22.-30. novembrini ning tegemist on üle-euroopalise aktsiooniga, mil Euroopas toimub ligi 12 000 erinevat aktsiooni, mis on kõik seotud jäätmetekke vältimise, jäätmete taaskasutamise, korduskasutamise või ringlusse võtuga.

Lisainfo üle-euroopalise jäätmetekke vähendamise nädala kohta on leitav SIIT!

Head Uudised GoodNews