1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Keskkonnasõbraliku liikumise kuul on kandvam jõud
Keskkonnasõbraliku liikumise kuul on kandvam jõud

Keskkonnasõbraliku liikumise kuul on kandvam jõud

Keskkonnasõbraliku liikumise kuul on kandvam jõudTallinna Keskkonnaamet esitas linnavalitsusele informatsiooni Tallinnas toimunud keskkonnasõbraliku liikumise kuu tulemuste kohta.

Linnapea Edgar Savisaar tunnustas kõiki, kes keskkonnasõbraliku liikumise kuu üritusi organiseerisid ja nendel osalesid. „Eriti tublilt töötas Tallinna televisioon, kes pea iga päev keskkonnasõbraliku kuu üritusi kajastas ja tervislikke liikumisviise ning elustiili propageeris,“ ütles Savisaar.

Tallinna Keskkonnaamet korraldas koostöös Tallinna Transpordiameti ja teiste ametite ning linnaosade valitsustega 1.-30. septembrini 2014 Tallinnas kampaania „Keskkonnasõbraliku liikumise kuu”, mille eesmärk oli propageerida keskkonnasäästlike liiklusvahendite kasutamist ning keskkonnasõbralike liikumisviiside eeliseid.

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu tegevus hõlmas põhilisi säästvaid liikumisviise (jalgsi käimine, jooksmine, jalgrattasõit, ühissõidukite kasutamine) ja nende kombineerimist. Eesmärk oli rõhutada keskkonnasõbralike liikumisviiside tähtsust puhta linnakeskkonna säilitamisel. Keskkonnasõbraliku liikumise kuu maskott Snupsi – vahva, püsimatu ja uudishimulik tegelane – tutvustas Tallinna 19 lasteaias keskkonnasõbralikku liikumist ja selle eeliseid. Maskott jagas lasteaedadele Snupsi nukud, kellega õpetaja saab lastele tutvustada keskkonnasõbraliku liikumise kuud ning nii keskkonnasõbralikke liiklusvahendeid kui ka liikumisviise. Lisaks külastas Snupsi keskkonnasõbraliku liikumise kuu üritusi ning oli abiks rahvusvahelisel autovabal päeval 21. septembril 2014 Mustamäel Männipargis.

Head Uudised GoodNews