1. Avaleht
  2. Meestele
  3. KIIGEKATSE! Marit Mittal: naised lihtsalt rokivad
KIIGEKATSE! Marit Mittal: naised lihtsalt rokivad

KIIGEKATSE! Marit Mittal: naised lihtsalt rokivad

Marit Mittal2Kanal 2 saates „Rooli võim“ oli sedakorda kiigekatse sooritajaks ilmateadustaja Marit Mittal, kes vaatama sellele, et igapäevaselt autot veel ei kasuta, sooritas eksperimendi tubli tulemusega.

„Pean ettevaatlikult peale minema ja masina tasakaalu saama,“ arutles Marit  enne autoga kiigele minekut. Kui reporter Robert Rool küsis, kas üks väiksemakasvulisest katsel osalejatest suure auto aknast ikka välja näeb, siis vastas Marit jaatavalt. Näitsik sooritas katse tulemusega 1.35, mis ei kuulu küll edetabeli tippu, kuid on üle keskmise resultaat. Marit tunnistas, et toimetulekut soodustas ka mõneti hirm, mis sundis ennast kokku võtma.

Marit Mittal„Aga miks naised kiigekatses ikkagi meestest paremad on?“ uuris Robert Maritilt. Marit põikles veidi, kuid siis ütles selle välja: „Naised lihtsalt rokivad!“

Liiklust nimetas Marit saatelõigus üheks suureks „riskibisnisiks“, kus kõige suuremat ohtu kujutavad endast autod. Ise sõidab Mittal praegu ennekõike ühistranspordiga, kuid auto ostmist ei välista.

Marit Mittal3Roolijoodikutele määraks veetlev Marit aga samas astmes karistuse, mille nad põhjustasid kannatanule. „Näiteks kui joobes juhi põhjustatud avariis hukkus inimene, olgu karistuseks surmanuhtlus,“ ütles ta.

„Nii karmi seisukohta pole meie saates veel kellelgi olnud,“ pidi Robert tunnistama.

Mariti pakutud karistusmäära ei saa küll võtta sõna-sõnalt, kuid tema nulltolerantsi joobes roolikeerajate suhtes näitab see kindlasti.

VAATA VIDEOT!

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews