1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Klassikaraadio tuleb Lääne-Eesti koolidesse külla
Klassikaraadio tuleb Lääne-Eesti koolidesse külla

Klassikaraadio tuleb Lääne-Eesti koolidesse külla

Maikuus jätkub populaarne koolikontsertide sari “Klassikaraadio tuleb külla” – nüüd on kord Lääne-Eesti koolide käes. Klassikalist muusikat ja Klassikaraadiot tutvustatakse nii õpilastele kui ka õpetajatele, et innustada loovust ja äratada muusikahuvi.

Kodumaine kontserdireis toimub 7. – 16. mail Lääne-Eesti koolides, kus kuulajate ees on noored muusikud, Klassikaraadio tulevikulootused: Kirke Karja (klaver), Mattias Vihmann (metsasarv) ja Madis Meister (kitarr) ning teise triona Johanna-Maria Jaama (viiul), Liidia Ilves (klaver) ja Anni Ruugla (flööt).

Muusikud kohtuvad publikuga Vasalemmas, Paldiskis, Paliveres, Kärdlas, Noarootsis, Kullamaal, Haapsalus, Taeblas, Lihulas ja Vormsi saarel. Kavas on populaarsed klassikapalad ja muusikud tutvustavad ise nii esitusele tulevat kui ka oma pille, suheldes kuulajatega lisaks musitseerimisele. Näiteks on kavas Saint-Saensi “Luik”, Mozarti “Türgi marss”, Ludwig van Beethoven “Für Elise” jt.

Klassikaraadio algatas koolikontsertide sarja “Klassikaraadio tuleb külla” möödunud aastal. Ettevõtmist on saatnud kooliõpilaste ja õpetajate soe tähelepanu – 2012. aastal toimus Eestimaa koolides 22 koolikontserti. Õpilastele esinenud muusikute hulgas olid ka ETV “Klassikatähtede” saates osalenud klarnetist Marten Altrov ja pianist Johan Randvere. Mullu detsembris pälvis “Klassikaraadio tuleb külla” Eesti Rahvusringhäälingu aastapreemia.

Kontserdireisi muljeid ja reisipäevikut, samuti lisainfot esinejate kohta saab lugeda Klassikaraadio veebilehelt http://klassikaraadio.ee/klassik/ktk2013.html või Facebookist.

Head Uudised GoodNews