1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. KLOUNIKRIMINULL! Ugalas tegutsevad klounid
KLOUNIKRIMINULL! Ugalas tegutsevad klounid

KLOUNIKRIMINULL! Ugalas tegutsevad klounid

Ugala klounitrupp (Rait Õunapuu, Vallo Kirs, Jaana Kena, Peeter Jürgens, Marika Palm, Janek Vadi) Foto: Gabriela Liivamägi
Ugala klounitrupp (Rait Õunapuu, Vallo Kirs, Jaana Kena, Peeter Jürgens, Marika Palm, Janek Vadi)
Foto: Gabriela Liivamägi

Ugala teatris on kartmatutest näitlejatest moodustatud klounitrupp, kes toob lavastajapaari Piip ja Tuut käe all lavale maailma kõige õudsema loo, mis pole veel kordagi ühtegi last hirmutanud. Sel neljapäeval, 10. märtsil esietendub Ugalas klounikriminull „Krimka!“, mis on Eesti esiklounipaari jaoks esimene kord tuua välja lavastus repertuaariteatris.

Kui tavapäraselt on Piip ja Tuut kahekesi lavale astunud, siis nüüd oli nende lavastada kogunisti seitse näitlejat. Laval näeb nii traditsioonilist klounaadi, mustkunstitrikke kui ka laulu- ja tantsunumbreid.

Üksikus metsamajakeses elab vana kammerteener sir Peter (Peeter Jürgens). Ühel päeval saabub tema majakesse üksteise järel viis eriskummalist tegelast. Saabujad aga ei tea, et kammerteenri majake ei ole mitte tavaline majake, ja külaliste jahmatuseks hakkab majake nende silme all äkki oma elu elama. Vapra kindral Tuti (Jaana Kena) juhtimisel asuvad nad ühiselt asja uurima, kuid siis kaob äkki kindral Tutt jäljetult. Kuhu ta sai? Mis temaga juhtus? Seda asja ei saa niimoodi jätta!

Klounikriminull „Krimka!“ on üks hirmus naljakas lugu, aga kas rohkem hirmus või rohkem naljakas, ei oska me ette ennustada. Kes vaatab, see naerab. Kes kardab, see naerab veel rohkem.

„Krimka!“ lavastajad on tuntud klounipaar Piip ja Tuut ehk Haide Männamäe ja Toomas Tross. Laval on Peeter Jürgens, Janek Vadi, Vallo Kirs, Marika Palm, Rait Õunapuu, Jaana Kena ja Oleg Titov. Kunstnikudebüüdi Ugala teatris teeb nutika ja stiilipuhta lavakujundusega Kristel Maamägi.

Kevadel näeb „Krimkat!“ mitmes kohas üle Eesti – lisaks Viljandile etendub Ugala klounikriminull Põlvas, Tartus, Jõhvis, Rakveres, Võrus, Tallinnas, Pärnus, Viimsis.

Head Uudised GoodNews