1. Avaleht
  2. Loomad
  3. KOERAOMANIKELE! Piritale tulid kollased märgid
KOERAOMANIKELE! Piritale tulid kollased märgid

KOERAOMANIKELE! Piritale tulid kollased märgid

Märk PiritalPirita linnaosavalitsus paigaldas 10 kollast märki, mis ütlevad, et hea koeraomanik koristab oma lemmiku järelt. Lisaks paigaldatakse linnaosasse juurde prügikaste.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder selgitas, et märkide eesmärk on tunnustada korralikke loomaomanikke, kes juba oma koera järelt koristavad ja tuletada meelde teistelegi, et eeskirjad on täitmiseks kõigile. „Igal kevadel, tegelikult aastaringselt, on junniprobleem parkides ja kõnniteedel. Probleem pole vaid esteetiline, vaid need võivad levitada ka haiguseid,“ rääkis linnaosa vanem. Kuigi olukord on aastatega pigem paranenud, on arenguruumi veel rohkelt.

Märk Pirital 2

Samuti tuletas linnaosa vanem meelde, et Tallinna koerte ja kasside eeskirja järgi tuleb hoida koer avalikus kohas rihmas. „Ka ülisõbralik koer võib tekitada kaaskodanikus hirmu, rünnata teist looma või joosta mänguhoos liiklusesse,“ tõi Mölder näited rihma vajalikkusest.

Kuigi prügikasti puudumine läheduses pole kindlasti mõjuv põhjus mittekoristamiseks, paigaldab linnaosavalitsus juurde ka prügikaste, et koristamine lemmiku järelt oleks vähem vaevarikas.

Head Uudised GoodNews