1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. KÕIK LINNUVAATLUSELE! Nädalavahetus kutsub linnuvaatlustele
KÕIK LINNUVAATLUSELE! Nädalavahetus kutsub linnuvaatlustele

KÕIK LINNUVAATLUSELE! Nädalavahetus kutsub linnuvaatlustele

Nädalavahetus kutsub linnuvaatlustele29. märtsil toimub traditsiooniline linnade linnuvaatluspäev. Sellega juhitakse tähelepanu linnade linnurikkusele ja alanud rändlindude saabumisele. Osalemiseks tuleb leida vähemalt üks kaaslane ning enda valitud Eesti linnast üles otsida võimalikult palju linnuliike. Oluline on liikuda linna piirides, vaadeldavad linnud võivad olla ka väljaspool. Üritusest osavõtmiseks ei pea tundma kõiki linnuliike. Kirja tuleb panna vaid need liigid, keda tunned.

Vaatluspäeva stardipauk antakse juba kell 5 hommikul. Alustada võib muidugi ka hiljem ja teha kasvõi tunnise jalutuskäigu keskpäeval. Arvesse lähevad kõik linnuvaatlused, mis on tehtud kuni kella 13-ni. Oma liiginimekiri koos linna ja osalejate nimedega tuleb saata juba samal päeval hiljemalt kell 16 aadressil tarvo.valker@gmail.com. Juba pühapäeva õhtuks selgub ka käesoleva aasta kõige liigirikkam Eestimaa linn. Muuhulgas tasub arvestada ka seda, et ööl vastu pühapäeva minnakse üle suveajale.

Reegleid loe lähemalt EOÜ veebilehelt!

Laupäeval, 28. märtsil algusega kell 13 toimub Läänemaal Silmal veelinnupäev. Kogunemine on Saunja matkaraja parklas. Retkel tutvutakse rändelt naasnud veelindudega.

Osalemine on tasuta. Lisateave telefonil 5667 8621.

Head Uudised GoodNews