1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Koolinoored lahendavad taas kodanikupäeva e-viktoriini
Koolinoored lahendavad taas kodanikupäeva e-viktoriini

Koolinoored lahendavad taas kodanikupäeva e-viktoriini

hea_kodaniku_kaartIntegratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) ootab üldhariduskoolide 5-12. klasside ja kutsekoolide õpilasi osalema kodanikupäevale pühendatud e-viktoriinis, mida saab alates tänasest lahendada SIIN.

MISA tähistab kodanikupäeva koolinoortele suunatud viktoriiniga juba 12. aastat järjest ja sellest on saanud paljude kooliperede jaoks oodatud sündmus. Üleriiklik internetipõhine viktoriin, mille eesmärgiks on motiveerida koolinoori mõtlema kodakondsuse ja kodanikuks olemise üle, on avatud kuni 5. detsembrini.

7-12. klasside ja kutsekoolide õpilastele mõeldud versioon on eestikeelne ja sisaldab 50 küsimust, 5. ja 6. klasside õpilased saavad vastata 30 küsimusele nii eesti kui vene keeles. Oma teadmisi tuleb viktoriinis panna proovile ka heli- ja videoküsimustega.

’’Kuna ühiskond on pidevas muutumises, peab ka seda iseloomustav viktoriin käima ajaga kaasas. Kodanikupäeva viktoriini küsimused sünnivad Eesti ühiskonnas toimunud viimase aasta suursündmuste ja ühiskonnaõpetuse ainekava teemade põhjal. 12. toimumisaasta jooksul on viktoriinides olnud kokku 765 küsimust, millest ükski pole kordunud,’’ kommenteeris MISA mitmekultuurilise hariduse üksuse koordinaator Toivo Sikk.

2013. aasta kodanikupäeva viktoriinis osales 8311 õpilast, kellest 2296 olid venekeelsed. Kokku on läbi aastate viktoriinis osalenud enam kui 43 500 õpilast.

26. novembril tähistatav kodanikupäev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele.

Viktoriini läbiviimist rahastab Haridus- ja Teadusministeerium.

Head Uudised GoodNews