1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. KRIMIKOMÖÖDIA! Ugala laval vihisevad püssikuulid ja välguvad noad
KRIMIKOMÖÖDIA! Ugala laval vihisevad püssikuulid ja välguvad noad

KRIMIKOMÖÖDIA! Ugala laval vihisevad püssikuulid ja välguvad noad

Peategelased William Gillette’ist (Aarne Soro), Martha Gillette’ist (Luule Komissarov) ja Aggie Wheeler (Adeele Sepp)
Peategelased William Gillette’ist (Aarne Soro), Martha Gillette’ist (Luule Komissarov) ja Aggie Wheeler (Adeele Sepp)

Sel kevadel hõljub Ugala teatris siidkleitide kohal püssirohusuits, sest 15. aprillil jõuab esietenduseni ajastutruu krimikomöödia „Mäng on alanud“.

See lavastus on tõeliseks maiuspalaks kõigile Hercule Poirot’ ja Sherlock Holmesi lugude austajatele, kes saavad teatrisse tulles nautida 1930ndate hõngu ja atmosfääri, kus ei puudu uhked soengud, kleidid ja glamuur.

Roger Moore, John Cleese, Vassili Livanov, Robert Downey Jr., Benedict Cumberbatch – kõik nad on kehastanud Sherlock Holmesi. Nüüd on käes Aarne Soro kord.

Ugalas lavale jõudva näidendi sündmustik leiab aset luksuslikus maahäärberis, mille omanik on kuulus näitleja ja Sherlock Holmesi kehastaja William Gillette (Aarne Soro). Pühadeks on ta endale ja oma emale Marthale (Luule Komissarov) külla kutsunud teatraalidest sõbrad.

Kogunenud seltskond aga ei aima, et võõrustaja küllakutsel on oma tagamõte. Nimelt on Sherlock Holmesina tuntud William otsustanud ka päris elus detektiivi rolli asuda, et omal käel välja selgitada ühe hiljutise tulistamise tagamaad. Nii saavad pahaaimamatud külalised ühtäkki teada, et majja on kogunenud kõik kahtlusalused. Peagi hakkavad pealtnäha soojad ja sõbralikud suhted võtma hoopis tumedamaid värve ja lugu võtab verise pöörde.

Krimikomöödia „Mäng on alanud“ lavastab vanemuislane Tanel Jonas, kelle jaoks on see esimene koostöö Ugala teatriga. Ken Ludwigi näidendi juures võlus teda peamiselt see, et kõik näidendi tegelased on näitlejad. „Kui ma seda teksti esimest korda lugesin, siis mulle tundus, et ma tunnen kõiki neid tüüpe.  Ma olen taolisi isiksusi oma teatritöös kohanud. Näitlejatest tegelased on huvitavad ja huvitavaks muudab nad nende tavalisest suurem emotsionaalsus,” selgitab ta.

Lisaks Aarne Sorole ja Luule Komissarovile mängivad lavastuses Adeele Sepp, Martin Mill, Triinu Meriste, Tanel Ingi, Kata-Riina Luide ja Vilma Luik. Lavastuse kunstnik on Kristina Lõuk, muusikalise kujunduse teeb Peeter Konovalov ja valguskujunduse Mari-Riin Villemsoo.

Sel kevadel näeb krimikomöödiat „Mäng on alanud“ lisaks Viljandile 11. mail Tartus Vanemuise väikeses majas ning 17. mail Tallinnas Vene Teatris.

Head Uudised GoodNews