1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuurikatlas toimub rahvuskultuuride päev
Kultuurikatlas toimub rahvuskultuuride päev

Kultuurikatlas toimub rahvuskultuuride päev

Krupitskije muzõki Valgevene26. septembril korraldab Tallinna Kultuuriväärtuste Amet Kultuurikatlas rahvuskultuuride päeva „Kodune Tallinn“. Kontserdiga tähistatakse Tallinna kultuurilist rikkust ja rahvuste paljusust.

Rahvuskultuuride päev toimub Põhja puiesteel asuvas Kultuurikatlas. Kontserdipaigana on Kultuurikatel paljude jaoks veel uus ja tundmatu ning seepärast valitigi 700-ruutmeetrine Katelde saal kontserdi toimumiskohaks. Endise elektrijaama katlamaja kompleksi ruumides on tööstuslik atmosfäär, mis tekitab huvitava kontrasti ruumi ja sündmuse programmi vahel.

Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härmi sõnul on sündmus ellu kutsutud eesmärgiga tuua kokku Tallinna rahvusvähemused ja näidata, kui mitmekülgne ja huvitav on erinevate siin elavate rahvaste kultuur. „Tallinna suuremad rahvusgrupid on venelased, ukrainlased, valgevenelased, soomlased, juudid ja tatarlased, aga siin elab ka sadu Läti, Leedu, Saksamaa, Itaalia, Rootsi ja teiste riikide kodanikke. Iga rahvus toob kaasa oma kultuuri ja traditsioonid, mille edasikandmine ja säilitamine on oluline eelkõige neile endale. Samas muudab kultuuride paljusus linna kultuurimaastiku palju rikkamaks,“ sõnas Härm.

Sündmusel saab nautida eesti, läti, soome, vene, valgevene, ukraina, tatari, burjaadi, mustlaste, mongoolia, juudi, aseri aga ka hispaania ja itaalia muusikat, laule ja tantse. Tallinnas tegutsevatest kollektiividest esinevad Tallinna Tehnikaülikooli tantsuansambel Kuljus, Tatari vokaalstuudio Altõn, mustlastantsu ansambel Al Sol, Claudia Sevtšenko flamencotantsu stuudio, tantsuansambel Neposedõ, estraaditantsustuudio Extemp, rahvamuusikaansambel Zlatõe Gorõ, tantsustuudio Graatsia ja vene rahvalaulukoor Sudaruški ning Sofia Rubina koos oma bändiga. Eesti Rahvusballeti solistid esitavad rahvaste tantse Tšaikovski balletist „Pähklipureja“.

Külalisesinejatest astuvad publiku ette kitarrist Jussi-Pekka Piirainen Helsingist, ansambel Grand Akkordeon Kiievist, Valgevene kollektiiv „Krupitskije muzõki“ Minskist, tantsuansambel Aja-Ganga ja ansambel Balalaika Peterburist.

Kaheosaline kontsert algab kell 14.00. Kontserdile eelneb algusega kell 13.00 rahvusköökide tutvustus. Sündmus on tasuta.

Lisainfo lehel www.tallinn.ee.

kodune tallinn plakat_v

Head Uudised GoodNews