1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuritagala tuleb taas! Seekordseks peaesinejaks on Sven Kivisildnik
Kultuuritagala tuleb taas! Seekordseks peaesinejaks on Sven Kivisildnik

Kultuuritagala tuleb taas! Seekordseks peaesinejaks on Sven Kivisildnik

KultuuritagalaKultuuritagala tuleb tagasi. Viimasest üritusest on möödas enam kui aasta. Seekordsed esinejad on Sven Kivisildnik, kes tõenäoliselt ei vaja tutvustamist ja Kaur Riismaa, kes on olnud ka esimese Kultuuritagala peaesinejaks. Pälvinud erinevaid kirjandusauhindu, väga mitmekülgne ja karismaatiline inimene.

Vahur Afanasjev – kirjutanud laule, andnud välja luulekogusid ja romaane, ning tegelenud ka filmikunstiga.
Remo Rüütel – noor luuletaja, kelle tekste on avaldatud “Sõnaga näkku 2” sotsiaal- ja punkluulekogumikus.
Kristel Mägedi – vabakutseline näitleja, kunstnik, luuletaja, muusik ja laululooja.
Kolm Meest Tulid Kokku – Pärnu ansambel, koosseisus: bass Jaanus Allik, laul kitarr Alar Sinimeri ja puhkpillid Heiko Kivila. Laulu viiside autor Alar Sinimeri. Sõnad tuntud eesti luuletajatelt.
Papa Alari Janson, luuletaja, Rääma Blue laulja ja enamiku laulude autor.

Ansambel Lillevaas on sündinud 2012. aasta 8. märtsil Viljandis ehk kohe saamas kolmeseks.
Koosseisus on hetkel kaks inimest: Kersti Kobi, kes on kirjutanud laule 2003. aastast ning kelle looming oli selle bändi sündimise alustalaks; ja vabakutseline näitleja-luuletaja Kristel Mägedi, kes samuti oma laule kitarri saatel mängib. Niimoodi ühendatigi kaks sarnast asja ühiseks tegevuseks.

Lisaks Kersti lauludele on lugusi tehtud ka Margit Petersoni, Kristi Rootsi ja Läti poeedi Eduards Veidenbaumsi luulele, kellest viimase tekstid on eesti keelseteks saanud tänu Margus Konnulale.

Punkbänd Faasinihe astub üles seekord oma akustilises versioonis ja vähema koosseisuga, nii et kõigi kõrvad peaksid terveks jääma. Kunagi ühes ajalehes öeldud selle bändi tutvustuseks „Viljandi noormeeste bänd“, ainuke probleem on, et üks pole Viljandist, teine pole noor ja kolmas pole mees, muidu on kõik õige.

Head Uudised GoodNews