1. Avaleht
  2. Galerii
  3. KUMA.FM! Järvamaa andeka õpilase tiitli pälvis Selena Jõesuu
KUMA.FM! Järvamaa andeka õpilase tiitli pälvis Selena Jõesuu

KUMA.FM! Järvamaa andeka õpilase tiitli pälvis Selena Jõesuu

Selena Jõesuu
Foto: Ants Leppoja/Järva maavalitsus

Ajakeskuses Wittenstein toimunud Järvamaa andeka keskkooliõpilase stipendiumikonkursi tänuüritusel kuulutati konkursi võitjaks Türi Ühisgümnaasiumi 12. klassi õpilane Selena Jõesuu, kirjutab Kuma.fm.

Maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonna peainspektor Anne Viljat ütles, et Selena Jõesuu on väga heade vaimsete võimetega õpilane. Tema suurepäraseid tulemusi õppetöös tunnustati 10. ja 11. klassis kiituskirjaga. Oma mitmekülgseid teadmisi on ta näidanud paljudel aineolümpiaadidel.

Eelmisel õppeaastal esindas ta oma kooli üheksal olümpiaadil, olles kuuel neist eriti edukas: keemiaolümpiaadil ja õigekeelsuskonkursil 1. koht, matemaatika- ja füüsikaolümpiaadil 2. koht, bioloogia- ja ühiskonnaõpetuse olümpiaadil 3. koht. Gümnaasiumiõpilasena teeb Selena ettevalmistusi edasiõppimiseks meditsiinivaldkonnas, läbides Tartu Ülikooli teaduskooli juures psühholoogia, anatoomia ja füsioloogia kursusi. 11. kassis koostas Selena põhjaliku uurimuse oma kooli õpilaste toitumuslike harjumuste ja füüsilise aktiivsuse teemal, millega esines maakonna noorte kodu-uurimiskonverentsil. Selena on mitmekülgsete huvidega noor inimene – seda näitab tema poolt valitud väga suur valikkursuste arv.

Selena on koolikaaslastele eeskujuks oma aktiivsusega. Ta kuulub kolmandat aastat kooli õpilasesinduse koosseisu, olles sellel aastal president. Lisaks kooliürituste eestvedamisele laulab ta noortekooris ja tantsib rahvatantsurühmas. Sellest sügisest osaleb Selena Türi valla noortevolikogu loomises. Selena soovib noortevolikogu tegevusest osa võtta ka ülikooliõpingute kõrvalt, et kodukoha heaks midagi kasulikku ära teha.

Kõigele lisaks lööb ta kaasa ka vabatahtlikus tegevuses, olgu selleks siis arvamusfestivali korralduses osalemine või loomade varjupaiga heaks raha kogumine.

Türi ÜG õpetajate sõnul on Selena innustunud, põhjalik ja kohusetundlik õpilane. Loomult on Selena otsekohene ja aus, abivalmis ja toetav, ta julgeb oma arvamuse välja öelda ja seda ka argumenteeritult kaitsta.

Andeka õpilase stipendiumi suurus on 350 eurot. Konkursi nominendid olid lisaks stipendiumisaajale Geili Kruusimaa Paide Ühisgümnaasiumist ja Henri Vilmre Paide Gümnaasiumist.

Maavalitsus soovib stipendiumi väljaandmisega tähtsustada teadusandekate noorte toetamise olulisust, motiveerida kõrgete vaimsete võimetega õpilasi arendama maksimaalselt oma potentsiaali ning tunnustada väga heade akadeemiliste saavutustega õpilasi.

VAATA TÄNUÜRITUSE GALERIID!
Fotod: Ants Leppoja/Järva maavalitsus

Head Uudised GoodNews