1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Kunst valitseb
  4. KUNST VALITSEB! Vadim Sadkov: kui vaadata elu läbi maalikunsti, on see ilusam
KUNST VALITSEB! Vadim Sadkov: kui vaadata elu läbi maalikunsti, on see ilusam

KUNST VALITSEB! Vadim Sadkov: kui vaadata elu läbi maalikunsti, on see ilusam

Vadim-SadkovHomme peab Tallinna raekoja kodanike saalis loengu “Vanade meistrite loomingu käsitlemise metoodika ja kunsti kollektsioneerimise filosoofia” kunstiajaloolane ja -ekspert Vadim Sadkov, kes on antiikkunstile pühendanud terve oma elu.

Näitusega “Kunst valitseb”autentsust kinnitavate ekspertiiside alal koostööd teinud kunstiteadlane ütleb, et selle ajastu maale armastab ta nagu oma lapsi. Tema jaoks on need inimkonna kunstisaavutuste kõrgeimad näited. Kunst aitab muuta meeleolu.

“Läbi maalide näib elu ilusam ja nauditavam,” on Vadim Sadkov kindel. “Kunst kannab endas ka rõõmu ja meelelahutust.”

Kunstieksperdi hinnangul on 15.-17. sajandil elanud ja töötanud saksa ja flaami kunstnike looming jätkuvalt aktuaalne, sest tollane ja praegune ühiskond seisavad silmitsi samade filosoofiliste probleemidega. Tema jaoks on nüüdse ja tollase ajastu vahel paralleelide leidmine väga intrigeeriv.

Vadim Sadkov peab näitusel “Kunst valitseb” välja pandud komplekti erakordseks, sest maailma muuseumide saalides näidatavad kollektsioonid ripuvad seal sageli juba aastakümneid, siin nähtav näitus aga on erandlik, sest tööd pärinevad erakogudest. Mistahes kunstil on eksperdi arvatest hariduslik väärtus, visuaalne kunst aga mõjutab selgelt kaasaegse ühiskonna mentaliteeti — kontakt klassikalise kunsti parimate näidetega aitab laiendada nii üldisi teadmisi maailmast kui ka kitsamalt professionaalseid vaateid.

Kunstiajaloolane ja -ekspert Vadim Sadkov on Moskva Riikliku Puškini-nimelise Kunstimuuseumi vanade meistrite osakonna juhataja, näituste kuraator ja lisaks kuulub ta kuraatorite rahvusvahelisse organisatsiooni CODART.

Loengule saab registreerida SIIN!

VAATA KA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews