1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Kunst valitseb
  4. KUNSTIBUUM PEALINNAS! Taasiseseisvuspäev tõi “Kunst valitseb” näitusele üle 1600 inimese
KUNSTIBUUM PEALINNAS! Taasiseseisvuspäev tõi “Kunst valitseb” näitusele üle 1600 inimese

KUNSTIBUUM PEALINNAS! Taasiseseisvuspäev tõi “Kunst valitseb” näitusele üle 1600 inimese

Kunst valitsebEestlane on kultuurilembene rahvas, seda tõendavad rohkelt külastatavad teatrietendused, kontserdid ja muud kultuuriüritused. Ka kunstinäitused ei jää tähelepanuta, kui nende kõrge tase publikut intrigeerib, mida tõendas taasiseseisvuspäev Tallinna raekojas. Sealne renessanssiaja saksa ja flaami kunstnike originaalteoste näitus tõi päevaga kohale 1613 külastajat.

Seni on keskmine külastus päevas olnud veidi üle kolmesaja inimese. Rahvas oli pidupäeva puhul vanalinnas ja oskas selle siduda näituse külastamisega, kasutades ära võimalust, et korraldajate initsiatiivil oli näitus pühade puhul kingitusena linnarahvale avatud.

Suureks huviks on ka põhjust, sest kohale on toodud erakogudes säilitatavad šedöövrid, mida pole võimalik näha muuseumite või avalike kunstigaleriide püsiekspositsioonides ning piltide eksponeeriminegi on valgustuslahenduste poolest 21. sajandi vääriline. Näitusel on väljas selliste tuntud 15.-17. sajandi maalikunstnike nagu Peter Paul Rubens, Lucas Cranach, Albrecht Durer, Jacob Savery ja paljude teiste meistrite teosed, mida kokku on veidi alla saja.

Näitus on Tallinna Raekojas avatud 5. oktoobrini ning selle korraldajad ootavad teiste hulgas raekoja saalidesse haridusliku sotsiaalprojekti raames septembris ka koolide klassiekskursioone, kellele tehakse piletisoodustust.

Külastamiseks tasub varuda mitme tunni jagu aega, sest nähtav kunst on tõsiselt ainulaadne.

Head Uudised GoodNews