1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Kunstioksjon
  4. KUNSTIOKSJON TULEKUL! Haus Galerii esitleb taas Eesti kunstiklassika paremikku, mis on erakogudest oksjonile jõudnud
KUNSTIOKSJON TULEKUL! Haus Galerii esitleb taas Eesti kunstiklassika paremikku, mis on erakogudest oksjonile jõudnud

KUNSTIOKSJON TULEKUL! Haus Galerii esitleb taas Eesti kunstiklassika paremikku, mis on erakogudest oksjonile jõudnud

HAUS_pilt
Richard Uutmaa. Vaade Suurelt Munamäelt. 1963. Õli, lõuend. 64,5 x 100 cm

Juba oktoobri lõpus on Eesti ühes vanimas ja mainekamas oksjonimajas, 1997. aastast tegutsevas Haus Galeriis, oodata järjekordset kunstioksjonit.

30. oktoobril algusega kell 18.00 läheb enampakkumisele suurejooneline valik siinsete nimekaimate autorite teoseid. Töödega saab galeriis tutvuda alates oktoobrikuu teisest nädalast.

Haus Galerii kunstioksjonid on keskendunud Eesti vanemale maalikunstile, ent ka moodsa kunsti klassikale. Igal enampakkumisel osaleb umbes 40 maali, oksjonile eelneb paarinädalane näitus kõigi oksjonil osalevate töödega. Selgitavat lisainformatsiooni kõikide teoste kohta ja ka ostukonsultatsioone saab kogenud galeristidelt oksjonieelsel perioodil.

Enne oksjoni toimumist teevad kunstimuuseumi spetsialistid kõigile töödele autorsust tõestavad ekspertiisid. Vajadusel toimub maalide restaureerimine ning ümberraamimine. Enampakkumistele tuleb end registreerida. Iga klient osaleb oksjonil talle edastatud pakkujanumbri alusel. Töödel on alghind, millest algavad pakkumised vastavad kehtestatud hinnasammule, haamrihinnale lisandub ostutasu suuruses 7%, mis on levinud hinnasüsteem üle terve maailma ja sisaldab oksjonipidaja teenust.

Haus Galerii oksjonid on tuntud oma ühtlaselt kõrge ja tugeva valiku poolest. Kunstiajalooliste pärlite kõrval on Haus Galerii alati välja toonud ka mõne unustusse vajunud autori või avastusliku teose. Eraldi peatükk on pea igal oksjonil pühendatud ka moodsa kunsti klassikast pärinevale teosele. Tööd pärinevad reeglina ajavahemikust 19. sajandi teine pool kuni 1970. aastate lõpp.

Jätkuv oksjonite traditsioon on oluline märk toimivast kunstiturust, mis aitab meil hoida ja väärtustada rahvuskultuuri ning teadvustada kunsti rolli ühiskonnas, selle sõnumit ja esteetikat.

Kunst on olnud alati meie kaugema ja ka lähiajaloo peegeldaja!

Haus

Head Uudised GoodNews