1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KUST ALGAB TURVALISUS? Tänasel Lõuna-Eesti palvushommikusöögil arutletakse, kust algab turvalisus
KUST ALGAB TURVALISUS? Tänasel Lõuna-Eesti palvushommikusöögil arutletakse, kust algab turvalisus

KUST ALGAB TURVALISUS? Tänasel Lõuna-Eesti palvushommikusöögil arutletakse, kust algab turvalisus

urmas kruuse
Urmas Kruuse

Täna toimub Tartus kuues Lõuna-Eesti palvushommikusöök, mille keskne teema on turvalisus. Arutletakse, kust tuleb meie tegelik turvalisus – kas leiame selle riigikaitsest, üksteisele toetudes või on olemas vaimulikke väärtusi, mis aitavad meil leida rahu ja turvatunde iseeneses?

Palvushommikusöök toob restorani Atlantis kokku Lõuna-Eesti maakondade ja linnade poliitika-, majandus-, haridus-, kultuuri- ja usuelu esindajad. Koosviibimise auesimees on Tartu linnapea Urmas Klaas.  Hommikusööki juhib EELK piiskop Joel Luhamets. Koosviibimise eesmärk on tekitada dialoogi kogu Eestit puudutavates alusküsimustes nagu väärtushinnangud, noorsugu ja perekond.

„Eesti on turvaline paik elamiseks ja meie rahvas hindab seda väga. Kuid turvalisus ei ole iseenesestmõistetav. Selle nimel tuleb tööd teha ja vaeva näha. Ise panustada, et vastu saada,” ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

„Rasketel aegadel toitsid meie turvatunnet läbi sajandite säilinud pereväärtused, olude kiuste alles hoitud ja edasi arendatud kultuur, emakeel, ja sügavalt usklikel lisaks muule ka lootus Kõigekõrgema abile,“ lisas eesti kirjanik Leelo Tungal.

Palvushommikusöögi kõnelejateks on EELK Tartu Ülikooli-Jaani koguduse õpetaja Urmas Petti ja eesti kirjanik, mitmete armastatud luule- ja laulutekstide autor Leelo Tungal.

Muusikat teeb Tartust pärit noortebänd Daniel Levi, kes on laiemalt tuntuks saanud Eesti Laul 2015 võistluse järel.

Palvushommikusöök on rahvusvaheline sündmus, mis toimub üle maailma rohkem kui 160 riigis ning igal aastal ka Euroopa Parlamendis. Eestis toimub palvushommikusöök lisaks Tallinnale kord aastas veel mitmes Eesti linnas, suurim neist jaanuari alguses aset leidev Lõuna-Eesti palvushommikusöök Tartus.

Head Uudised GoodNews