1. Avaleht
  2. Meestele
  3. KUU AUTO! Sorento on Kia tõeline lipulaev
KUU AUTO! Sorento on Kia tõeline lipulaev

KUU AUTO! Sorento on Kia tõeline lipulaev

Kia-Sorento-3Autoajakirjanike eestvedamisel korraldatud sümpaatses vaidluses valiti järjekordse kuu autoks uus Kia Sorento, mida erinevate omaduste tõttu võib nimetada tõeliseks lipulaevaks automaailmas.

Telesaate “Rooli võim” saatejuht Robert Rool märkis, et kuu auto valimisel tekkis esmakordselt väike vaidlus. Valik oli mitme autovahel, kuid piltlikult öeldes asjatundjad siiski üksteisele kätega kalle ei läinud. Arutelu toimus suuresti elektronposti ja teiste kaasaja infotehnoloogiliste vahendite teel.

Kia-Sorento“Kevad on selline aeg, kus tuleb turule uusi autosid ja nende marke. Mõned margid pole siiski veel tootmisse jõudnud ja nii ei osalenud need ka seekordse kuu auto väljaselgitamisel. Üks neist on näiteks uut tüüpi SsangYong,” rääkis ajakirja  Tehnikamaailm peatoimetaja Tõnu Ojala.

Robert Rool tundis huvi, mis põhjusel valiti välja Kia Sorento, kas ennekõike tehniliste näitajate põhjal või olid mängus ka teised põhjused. Autoportaali whatcar.ee peatoimetaja Tõnu Tramm selgitas, et valiku tingisid mitu põhjust. “Kia on arenenud hästi jõudsate sammudega. Eriti paistab kiire areng silma selles kontekstis, kus Kia 1989 pankrotipesast välja toodi. Uus Sorento on lipulaev, sest sellest leiab asju, mida varem pole Kia mudelite juures välja pakutud,” toonitas ta. Trammi sõnul on uus Kia Sorento küll  kallim, kuid samas, nagu öeldakse, igat oma senti väärt. “Auto ei tee sõites liigset müra, sõidab vaikse häälega. Kvaliteetset sisu tõestavad väga hea vedrustus, mis sobib hästi ka kehvematele teedele. Uks läheb automaatselt lahti ka siis, kui seista kolm sekundit auto juures ja hoida võtit taskus. Huvitavaid lahendusi leidub veelgi. Adaptiivne püsikiiruse hoidja hoiab distantsi eespool sõitva autoga. Kui auto on seisnud valgusfoori taga alla kolme sekundi, siis on ta valmis ise sõitma hakkama,” ütles Tramm.

Kia-Sorento-2Robert Rool palus prognoosida, mis võiks olla järgmise kuu auto.

“Vaadates tagasi sellele kuule, kus vaidlust oli palju, ei oska midagi ette öelda. On tulemas palju automudeleid ja -marke. Nii on oodata ka kunagise politseiauto Suzuki Vitara come back’i. Paneme ajakirjas kokku veeru ja hakkame järge vedama ning loodame, et selle valikuga omavahel “kaklema“ ei lähe,” ütles ajakirja Tehnikamaailm peatoimetaja.

VAATA VIDEOT!

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews