1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KUULA INTERVJUUD! FINEST FM JA GOODNEWS! Artjom Savitski: olen Eesti eluga rahul, aga kui Soome esinema kutsutakse, võin tolmu jalgadelt pühkida küll
KUULA INTERVJUUD! FINEST FM JA GOODNEWS! Artjom Savitski: olen Eesti eluga rahul, aga kui Soome esinema kutsutakse, võin tolmu jalgadelt pühkida küll

KUULA INTERVJUUD! FINEST FM JA GOODNEWS! Artjom Savitski: olen Eesti eluga rahul, aga kui Soome esinema kutsutakse, võin tolmu jalgadelt pühkida küll

_MG_7725Soome esimese eestikeelse raadiojaama Finest FM saatejuhid on otsustanud seekord telefonitsi eetrisse tuua koostöös heade uudiste portaaliga GoodNews tuntud muusiku Artjom Savitski ja vestlus algab, nagu suhtluses ikka, ilmajuttudega. Mõlemal pool, nii Helsingis kui Tallinnas pole see just kiita ja edasi läheb jutt juba Artjomi kuulsa blogi peale ehk siis saatejuhid tahavad teada, kas videoettekanded on juba tehtud. Muusiku sõnul ta esines just nädalavahetusel, sellest sai ka lindistus tehtud, kuid sissekannet pole veel lisatud, sest blogipäev on tal neljapäeval.

Inkasso kombel saladusi puistavad Finest FM saatejuhid uurivad, et kas kogu Artjomi eraelu magamistoani välja on blogis, kuid artist ütleb protsendiks olevat 30 ning see kutsub raadiomeestes esile ohke — mis see ülejäänud 70 prossa siis võib veel olla?! Viimasest sissekandest loevad nad välja kassile nimepaneku ja jaaniplaanid. Hall venesinine, võib öelda ka hõbehall (Artjomi määratlus) kassike sai nimeks Sonja, sest kassinimes pidi olema S-täht, seega intervjueerijate pakutud Jaanipaanika ja Paanika-Jaan mängus pole. “Leidsime kassile nime tänu inimestele, kes olid nii loovad, et pakkusid kommentaarides 70 varianti,” räägib Artjom.

Mis aga puutub muusiku jaaniplaanidesse, siis tunnistab ta, et paar esinemist jäi ära, mis olid küll kokku lepitud, aga tellijate eelarvemured segasid. “Kui palju on olukordi, kus Artjom Savitski küsib nii palju pappi, et ei mahu eelarvesse ära,” pärib üks saatejuhtidest. “Asi pole mitte selles, et Artjom küsib liiga palju, vaid nad saatsid meili, et neil on omad arusaamatused eelarvega,” selgitab küsitletu.

Jutuks tuleb see, kuidas Artjom iseloomustaks oma uut singlit ja muusiku sõnul on see 2016-aastaselt tänapäevane lugu. Raadiomehi huvitab ka see, kuidas tema lood sünnivad ja Artjomi sõnul on protsessid erinevad: vahel kõnnib ta tänaval, hakkab ümisema, salvestab meloodia telefoni ja hakkab kodus viisijupist midagi looma. Ka raadiot kuulates tahaks teha midagi sama head, kui äsjakuuldud lugu.

Saatejuhid küsivad kohe telefonist mõnda salvestist eetrisse laskmiseks ja kuna Artjom peab neid koledaks mõminaks, siis lubavad viisijupi ise heaks teha, kuid see äri jääb katki. Edasi läheb jutt saatekülalise magistrikraadile, kus vastne magister sidus lõputöö signaalitöötlusega. Raadiomehed proovivad piip-piip nii kõrgel kui madala sagedusel järele ja umbes nii see asi tegelikkuses käibki. Artjomi edasistes karjääriplaanides on põhirõhk muusikal ja saatejuhtide välja pakutud Eesti-Soome ühine sideühendus a la “Ajame siin- ja sealpool mastipulgakesed püsti”  jääb tulevikku.

Muusikutelt küsitakse ikka, et kes või mis teda inspireerib ja Artjomil on selleks kõik head ja halvad asjad, mis tema elus juhtuvad, või päris isiklikud juhtumised, millest on ta saanud väga tugeva emotsiooni. Saatejuhid kaevad loost “Valin ise oma tee” välja sõnumi, mis ütleb, et kopp on ees ja Artjom selgitab, et see hetk oli bakalaureusekraadi tegemise ajal, mil ka esinemisi oli palju.

Järgmine küsimus kõlab nii, et kas Eestimaa tolmu jalgadelt pühkimine ja Soome minek kõne alla ehk ei tule? Artjomi vastus kutsub esile raadiomeeste heakskiidu ja see kõlab: “Olen Eesti eluga rahul, aga kui Soome esinema kutsutakse, võin tolmu jalgadelt pühkida küll!”

Päris viimane päring on selline: “Kui sa ei oleks Artjom Savitski, aga oleksid ikkagi muusik, siis kes muusika suurjumalustest sa olla tahaksid?” Artjomi vastus tuleb kiire: “Bruno Mars kirjutab head muusikat ja esitab seda hästi. Neid eeskujusid aga on palju, kelle poole püüelda.” Lõpetuseks aga lubavad Finest FM-i raadiomehed ja Artjom hoida vastastikku traati pingul ja signaalid madalal.

KUULA INTERVJUUD!

[mixcloud width=’100%’ height=’120′ hide_cover=’1′ light=’1′]https://www.mixcloud.com/argolepik/finest-fm-intervjuu-artjom-savitskiga/[/mixcloud]

Head Uudised GoodNews