1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KUULA PUNKI! USA-Saksa edetabelipostpunkarid toovad Virumaa mõisatesse tumeromantikat
KUULA PUNKI! USA-Saksa edetabelipostpunkarid toovad Virumaa mõisatesse tumeromantikat

KUULA PUNKI! USA-Saksa edetabelipostpunkarid toovad Virumaa mõisatesse tumeromantikat

FTBhomeJuba neljandat aastat järjest ootab ühel õdusal ja sumedal suveõhtul Tumeromantika õhtute sari kõiki osa saama ilusast, sageli ka melanhoolsevõitu akustilisest või poolakustilisest muusikast üle kogu maailma valitud parimate muusikute esituses imekaunis Muuga mõisas Laekvere vallas Lääne-Virumaal. Tänavu saabub 21. augustil see juba paljudele kohalikele ja kaugemalt pärit muusikasõpradele traditsiooniks kujunenud õhtu.

Muuga mõisas astub 21. augustil 2015 peaesinejana üles USA päritolu ja praegu Saksamaal Berliinis resideeruv Telegram Frank, mis on post-punk bändi Frank The Baptist eestvedaja, laulja ja lauludekirjutaja ning kitarristi Frank Vollmanni sooloprojekt. Vahel ühinevad temaga laval ka bändikaaslased ja sõbrad teistest bändidest.

Franki muusikalised lemmikud ja mõjutajad on Johnny Cash, Nick Cave, Tom Waits, Screamin Jay Hawkins, Frank Sinatra, Dean Martin, Tony Bennet, Sammy Davis Junior, Roy Orbison, The King jne.

Tumeromantika õhtute laiemaks eesmärkiks on viia pisut servapealsem, aga samas kergesti nauditav kõrgkultuur mõistliku piletinnaga suurtest keskustest eemal asuvasse kultuuritemplitesse, et ka sealsetes lähikondadas elavatel inimestel oleks võimalik saada sügav muusikaelamus ja teisalt anda põhjus publikule kaugemalt tulla, et nautida kaunite esinemiskohtade ja võrratu muusika koosmõjul võimenduvat kultuurielamust. Tumeromantika õhtu on ainus Muuga mõisas regulaarselt toimuv rahvusvaheline muusikasündmus.

Nico's Eyes
Nico’s Eyes

Lääne-Virumaa ühe kaunima mõisa suurejoonelise kahekorruselise uusrenessanss-stiilis peahoone projekteeris Carl Timoleon von Neff 1866–1872. Tuntud kunstnikult pärinevad paljud Vene tsaarilosside, Peterburi, Moskva ja Londoni kirikute maalid, samuti Eesti talurahvast kujutavad olustikupildid. Mõisa vestibüülis asuv helehallist carrara marmorist trepp on Vene keisri Aleksander II kingitus. Marmortrepp viib tänagi külastajaid saali, kus on uhke valge marmorkamin musta madonnaga ja uste kohal paiknevad kunstnikust mõisahärra enda loodud maalingud. Muuga mõis on tuntud ka kui Eesti kirjanik Eduard Vilde lapsepõlvekodu.  Muuga mõis asub Rakverest 30 kilomeetri kaugusel, Tallinnast 130 km ning Kohtla-Järvelt 75 km ja Narvast 123 kilomeetri kaugusel.

Rakvere Kultuurikeskus kui ajalooline Rakvere mõisahoone on samuti tähelepanuvääriv kontserdipaik, kuhu taoline muusika ideaalselt sobitub.

Kuna tänavu on taas Rakveret haaramas punklaulupidu ning mitmed tuhanded koorilauljad ja veelgi suurem hulk pealtvaatajaid naudib pungiklassikat kooriseades, siis muutub ka kolmandat aastat järjest toimuv Tumeromantika õhtu Rakveres seekord ametlikuks III punklaulupeo „Ajupuudutus“ järelpeoks ning kannab Punkromantika ÖÖ nime ja peaesinejana astub üles seal juba eelpool mainitud Frank The Baptist.

FTB Sittin Around
FTB Sittin Around

Frank The Baptist on legendaarne USA post-punk bänd, mis praegu resideerub Saksamaal Berliinis. Bändi neljas album “As The Camp Burns” ilmus tänavu aprillis ja saavutas kiiresti suure populaarsuse. Albumilt pärit loo “How Low Are We” singel murdis juba mais Euroopa Alternatiivmuusika Edetabelis (EAC) kolmandale positsioonile. Karismaatiline ja omanäolise lauluhäälega bändiliider Frank Vollmann on suutnud Frank The Baptisti loomingus omavahel suurepäraselt põimida romantilise deathrocki ja vanakooli pungi jõulisuse.

Punkromantika ÖÖ eesmärgiks on tutvustada seoses III punklaulupeoga Rakverre saabunud muusikahuvilistele punkmuusika erinevaid edasiarendusi ja post-punk muusikat selle mitmekesisuses.

Mõlemil õhtul astub üles ka erinev teine esineja või bänd, mille teeme teatavaks lähiajal. Piletid ja lisainfo on saadaval Piletilevis.

Sündmuste ajakava:

21.08. 2015 kell 19 „Tumeromantika õhtu Muuga mõisas“ – Telegram Frank (USA/Saksamaa) + tba, Muuga mõisa saal, Laekvere vald, Lääne-Virumaa;

22.08.2015 kell 21  „Punkromantika ÖÖ: III Punklaulupeo “Ajupuudutus” ametlik lõpupidu“ – Frank The Baptist (USA/Saksamaa) + tba, Rakvere Kultuurikeskus, Rakvere, Lääne-Virumaa.

Rohkem infot leiad SIIT  ja SIIT!

Piletid ja lisainfo Piletilevist (tsekka SIIA ja SIIA!)

Esinemiskohtade suurusest lähtuvalt on Tumeromantika Õhtule Muuga mõisas müügil olevate piletite arv piiratud 200 piletini ja Punkromantika ÖÖ pileteid on müügis 500. Kes ees, see sees!

KUULA LUGUSID!
Telegram Frank

Telegram Frank „Call the Tune“

Telegram Frank „Number One“

Frank the Baptist „How low are we“

Frank the Baptist „Scars forever”

Frank the Baptist”When the Sky”

Head Uudised GoodNews