1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Lääne-Viru maavalitsus üllitas mainetrükise
Lääne-Viru maavalitsus üllitas mainetrükise

Lääne-Viru maavalitsus üllitas mainetrükise

Kolm neljast uuendusliku trükise autorist. Pildil puudub Pirje Pungas Foto: Kristel Kitsing
Kolm neljast uuendusliku trükise autorist. Pildilt puudub Pirje Pungas
Foto: Kristel Kitsing

Lääne-Viru Maavalitsuse eestvedamisel valmis soomekeelne trükis „Rakveren Seutu“, mille leheküljed teevad tiiru peale maakonna loodus- ja huviväärtustele ning sündmustele.

Viietuhandelise tiraažiga 35-leheküljeline trükis on mõeldud Soome turistile ning seda jagatakse traditsioonilisel turismimessil “Matka 2016” ja suurimal Eesti-teemalisel üritusel Soomes – Mardilaadal. Samuti jagatakse trükiseid Lääne-Virumaa majutusasutustes, et saabunud külaline saaks kõige tõhusamat abi ja jõuaks võimalikult paljudesse maakonna kohtadesse.

„Ma olen uhke oma meeskonna üle, kes on saanud esimeses etapis hakkama millegi sellisega, mida mina eelnevatest aegadest ei mäleta – on töötatud välja konkreetsed reisimarsruudid nii ühe kui mitmepäevaste külastajate jaoks. See, mis arenenud turismitaristutega riikides tavapärane on nüüd olemas ka meil. See on üks samm, kuid konkreetne algus sellele, mida maakonna lõikes soovime turismi- ja teenindussektoris oma piiratud eelarve tingimustes ära teha. Aasta suurim mainekujundus ja turismi sündmus Helsingis „Mardilaat 2016“ jätkab ettevõetud rajal edenemist,“ kommenteerib maavanema Marko Torm.

„Tulemused ei sünni üleöö, kuid järjepidevalt ja kindlalt tegutsedes soovime, et aina enam inimesi külastaks Lääne-Virumaad, naudiks meie pakutavaid kultuurisündmusi, turismiobjekte ja toetaks teenindussektorit. Kapseldudes lisandväärtust ei tekita,“ lisab Torm.

Trükises saab ülevaate maakonna majutus- ja toitlustuskohtadest ning vaba aja veetmise võimalustest. Ühtlasi leiab sealt erinevaid rännumarsruute koos kaartidega.

Trükis püüab anda head nõu perega Lääne-Virumaad avastavatele soomlastele ning neile, kes soovivad saada maakonnas häid kultuurielamusi või tutvuda maakonna loodus- ja huviväärtustega.

Tekstide koostajaks on soomlane Tapio Mäkeläinen, kes koostöös maavalitsusega andis 2013. aastal välja ka Lääne-Virumaast rääkiva raamatu „Tapion matkassa Rakveren seudulle”. Trükise lõpust leiab ka abistavad kaardid koos soovituslike marsruutidega, mille autoriks on maakonna giid Pirje Pungas. Suure töö sisu ja visuaalse lahenduse osas tegid ära ka maavalitsuse enda inimesed Mari Knjazev ja Mati Jõgi.

Trükise väljaandmist rahastati maakondliku arendustegevuse (MAAKAR) vahenditest. Materjal on avaldatud ka Lääne-Viru Maavalitsuse kodulehel.

Head Uudised GoodNews