1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lääne-Viru maavanem esitab regionaalarengu auhinnale kolm kandidaati
Lääne-Viru maavanem esitab regionaalarengu auhinnale kolm kandidaati

Lääne-Viru maavanem esitab regionaalarengu auhinnale kolm kandidaati

Vihula mõis Foto Ain Liiva
Vihula mõis
Foto: Ain Liiva

Lääne-Viru maavanem Marko Torm esitab Rahandusministeeriumile parimate regionaalarengut toetavate algatuste konkursile „Regionaalmaasikas“ Tapa kultuurikojas uksed avanud Lääne-Virumaa esimese 3D digikino, Vihula mõisakompleksi ja Võsu sadama.

Tormi hinnangul on nende kolme silmapaistva kandidaadi tegevus arendanud maakonna majandust ja kultuurielu ning on eeskujuks ka teistele maakondadele. „Lääne-Virumaal on palju, mille üle uhked olla. Sedakorda langes valik 2015. aastal silmapaistnud arenduste osas just nende kolme pärli kasuks,“ selgitas maavanem. „Juba praegu on näha, et aasta 2016 tuleb maakonna jaoks aga veelgi edukam ja säravam – uusi arendusi ja ettevõtmisi on kohalike inimeste poolt tulemas jõudsalt juurde,“ lisas Torm ning tänas kõiki, kes panustavad ja arendavad teenuseid, loovad taristut, korraldavad sündmusi ja laiendavad või kaasajastavad tootmist.

Regionaalarengu mõistes näitab Tapa digikino avamine, et ka väiksemates keskustes on võimalik pakkuda teenuseid, mida tavapäraselt loetakse vaid võimalikuks suuremates Eestimaa keskustes. Tormi sõnul on väga oluline nii Tapa valla tänaste kui tulevaste elanike jaoks, et siin hoolitsetakse üldisema elukeskkonna kvaliteedi ning mitmekesisuse eest.

Võsu sadam Foto: Meelis Meilbaum
Võsu sadam
Foto: Meelis Meilbaum

Tegevuse mõjuna regionaalarengule tõstab maavanem esile Vihula mõisakompleks olulisust piirkonna ettevõtja ja tööandjana, kui ka kohaliku kogukonna kokkusaamiskohana.

Võsu sadam omakorda avab Tormi sõnul võimalusi erinevate ettevõtmiste korraldamiseks, ettevõtluseks ning turismi arendamiseks. Sadamad ei ole kohad ainult merelt tulijatele või merele minejatele, vaid on reeglina kogunemiskohtadeks ning erinevate puhkepiirkonna teenuste arendamiseks nii kohalikele inimestele kui piirkonna külastajatele.

Regionaalarengu auhinda annab riigihalduse minister välja korra aastas positiivse ja väljapaistva mõjuga tegevuse eest regionaalvaldkonnas.

Konkursile laekuvaid ettepanekuid hindab rahandusministeeriumi moodustatud komisjon, kes esitab tunnustusettepanekud riigihalduse ministrile.

Head Uudised GoodNews