1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lääne-Virumaa maavanema vastvõtt toimub rõõmu värvides
Lääne-Virumaa maavanema vastvõtt toimub rõõmu värvides

Lääne-Virumaa maavanema vastvõtt toimub rõõmu värvides

Foto: Jule Käen-Torm
Foto: Jule Käen-Torm

Maavanem Marko Tormi Eesti Vabariigi 97. aastapäevale pühendatud vastuvõttu Haljala Rahvamajas ilmestab näitus “Värvirõõmud/ rõõmu värvid”.

Mitmed aastad Rakvere Loovuskeskuses maalimise oskusi lihvinud pensionär Mare Orgus ja taluperenaine Mary Tammeti näitus „Värvirõõmud/rõõmu värvid“ on osa õppeprotsessist, kus on käsitletud erinevaid teemasid ja maalimisstiile. Näitusel saab näha nende kahe viimase aasta jooksul valminud töid, mis annavad Haljala Rahvamaja seintele värvikamat vunki.

Rakvere Loovuskeskuse juhataja Jule Käen-Tormi sõnul on tema õpilased Orgus ja Tammet eeskujulik näide sellest, et miski siin elus pole võimatu, kui ainult piisavalt tahta.

„Alguses oli kaks kriipsu, siis kolm, siis juba pintslitõmbed. Nüüdseks on mõlemal naisel olnud juba hulgaliselt personaalnäitusi üle Lääne-Virumaa,“ rääkis Rakvere Loovuskeskuse juhataja, kunstnik Jule Käen-Torm.

Tema ütlusel peabki inimene olema uudishimulik, selle heas tähenduses, ja proovima ning kogema uusi asju ka küpses eas. „Selline elukestev põnev protsess hoiab meid erksa ja ärksana ning peletab eemale stressi ning haigused,“ lisas ta.

Maavanem Marko Torm soovitab kõigile soojalt enne enne märtsi keskpaika Haljala Rahvamajja kunstinäitusele sõita.

“Kaks suurepärast daami on oma töödega tõepoolest korduvalt tõestanud, et looming on kõva töö – harjutamise ja ande sulam. Kauni väljapaneku eest on kindlasti veidikene vastutav ka tublide kunstnike õpetaja, aga siinkohal olen ma muidugi väga subjektiivne,” märgib Lääne-Viru maavanem Marko Torm naerusui.

Näitus “Värvirõõmud/ rõõmu värvid” on Haljala Rahvamajas üleval kuni 16. märtsini.

Head Uudised GoodNews